Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde düzenlenen panele Muğla Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, üniversite öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer vasıflı kişilere iş sağlamak amacı ile müdürlük olarak çalışmalarının sürdüğünü belirterek; “Bizler bakanlık olarak vasıflı kişilere iş sağlamak amacı ile ekonomik ve eğitim desteği vermeye devam ediyoruz. Bu panelde de panelistler çözüm ortaklarımız TÜBİTAK, KOSGEB’le verilen destekler konusunda bilgi verecek. Daha öğrenciyken bile yararlanılabilecek destek programlarını tanıtacaklar” dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmadığını belirtirken, asıl işlerinin bilim üretmek olduğunu söyledi.
Rektör Harmandar, “Bilim üretmek de yeterli değildir. Üretilen bilimin vatandaşın hizmetine sunulmalıdır. İşin bu kısmını ise sanayicilerle yapmak mümkün” dedi.
Muğla Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar ise günümüzde inovasyonun önemli olduğunu belirterek; “Günümüzde değişim hızla gerçekleşiyor. Hayatın her alanında yeni gelişmeler meydana geliyor. Bu değişime ayak uydurmanın en önemli noktası inovasyon. Geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak, önemli projeler ve teşvikleri yakından öğreneceğimiz bir panel olacağını düşünüyorum” dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ALM Müdürü Prof. Dr. Nazan Demir’in moderatörlüğünü yaptığı, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı ARGE Destekleri Fizik Mühendisi Dr. Birol Hasdemir, TÜBİTAK Teydep Uzman Yrd. Ömer Öğretici, KOSGEB Uzman Yrd. Onur Gaga ve Pamukkale Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz’ün konuşmacı olarak katıldığı panelde, sanayi tezleri, AR-GE Merkezleri, tekno girişim sermayesi, teknoloji geliştirme bölgeleri ve inovasyon konularında katılımcılara bilgiler verildi.
Panelde soruları yanıtlayan Pamukkale Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz; ‘‘ Dünya 2 yılda bir değişiyor gelişiyor. Bizler de buna ayak uydurmak zorundayız. Akademisyenler en az 6 ayda bir kendilerini değiştirmeliler ki gelişmenin gerisinde kalmayalım. Teknokent’te bizler sanayicilere projeleri hazır vermiyoruz. Sadece yapılabilecek inovasyonları seçenek olarak sunuyor ve gelişmelerine kılavuzluk yapıyoruz” dedi.
Muğla'da Üniversite-sanayi İşbirliği
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bilim etkinlikleri kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen “Üniversite-Sanayi İşbirliği” başlıklı panel Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.