Atatürk Kültür Merkezi'ndeki panele Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, MÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
İl Müdürü Bayramer, açılış konuşmasında vasıflı kişilere iş sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirterek, “Bakanlık olarak vasıflı kişilere iş sağlamak amacıyla para ve eğitim desteği vermeye devam ediyoruz. Bu panelde de panelistler çözüm ortaklarımız TÜBİTAK ve KOSGEB’le destekler konusunda bilgi verecek. Daha öğrenciyken bile yararlanılabilecek destek programlarını tanıtacaklar.” dedi.
Rektör Harmandar ise üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmadığını, asıl işlerinin bilim üretmek olduğunu ifade etti.
Vali Yardımcısı Başar da günümüzde inovasyonun önemine vurgu yaparak, “Hayatın her alanında yeni gelişmeler meydana geliyor. Bu değişime ayak uydurmanın en önemli noktası inovasyon. Geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak, önemli projeler ve teşvikleri yakından öğreneceğimiz bir panel olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.MÜ ALM Müdürü Prof. Dr. Nazan Demir’in moderatörlüğünü yaptığı, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Destekleri'nden Fizik Mühendisi Dr. Birol Hasdemir, TÜBİTAK Teydep Uzman Yardımcısı Ömer Öğretici, KOSGEB Uzman Yardımcısı Onur Gaga ve Pamukkale Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz’ün konuşmacı olarak katıldığı panelde sanayi tezleri, ar-ge merkezleri, tekno girişim sermayesi, teknoloji geliştirme bölgeleri ve inovasyon konularında bilgiler verildi.
Muğla'da 'üniversite-sanayi İşbirliği' Paneli Düzenlendi
Muğla'da bilim etkinlikleri kapsamında, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ) tarafından, “Üniversite-Sanayi İşbirliği” başlıklı panel düzenlendi.