Muğla'daki tarihî Arasta yenileniyor

Muğla'da bir dönemin en önemli ticaret bölgesi olan, ananevi zanaatların yapıldığı Arasta yenileniyor. Valilik ve Belediye tarafından hazırlanan proje

Muğla'da bir dönemin en önemli ticaret bölgesi olan, ananevi zanaatların yapıldığı Arasta yenileniyor. Valilik ve Belediye tarafından hazırlanan proje çerçevesinde çalışmalara başlandı. KDV hariç 1,5 milyon liraya ihale edilen onarımlar, çatı ve dış cephe yenilemelerini kapsıyor. Aynı zamanda Arasta'daki 10 sokakta sağlıklaştırma yapılacak.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, toplam 11 adada çalışma yapılacağını, 21'i tescilli olmak üzere 128 dükkândaki onarımları bir yıl içinde tamamlanmayı hedeflediklerini söyledi. Proje kapsamında çatı ve dış cephelerin yenileneceğini, dış cephe doğramaları ve tabelaların tek tip hale getirileceğini anlatan Başkan Gürün, "Projenin bir yıllık bölümü tamamlandıktan sonra Arasta'nın, hedeflediğimiz kültür turizmi hareketliliği içinde en önemli lokomotiflerden biri olacağına inanıyoruz. İlerleyen dönemlerde kalan kısımlarında da yenileme ve iyileştirme yapacağız." dedi. Gürün, Zahire Pazarı'nı da restore ettiklerini hatırlatarak, "Arasta'daki çalışmalar da tamamlanınca, Zahire Pazarı ile bütünlük içinde çok önemli bir tarihî bölge yeniden kazanılmış olacak." ifadelerini kullandı. Yenileme çalışmalarıyla ilgili finansmanın bir bölümünün İl Özel İdaresi kaynaklarından karşılandığını kaydeden Gürün, "Emlak vergilerinden kesilen ve kültür yapılarının canlandırılması amacıyla kullanılan kaynaklardan beslenen projemize katkılarını esirgemeyen önceki Valimiz Sayın Ahmet Altıparmak ve görevdeki Valimiz Sayın Fatih Şahin'e. hemşehrilerim adına çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile