Mugla'daki Villa Cinayetinde 2 Kez Agirlastirilmis Müebbet Istendi

Mugla'daki Villa Cinayetinde 2 Kez Agirlastirilmis Müebbet Istendi

Mugla’nin Fethiye ilçesinde villada birlikte yasayan Ingiliz uyruklu Vivien Cheryl Barnes (63) ile Hasan Tayfun Baransel’i (71) biçaklayarak öldürdügü iddiasiyla tutuklu yargilanan sihhi tesisatçi H.Ö. için Cumhuriyet Savcisi verdigi mütalaada 2 kez agirlastirilmis müebbet istedi.



Suçsuz oldugunu iddia eden H.Ö. için Istanbul Adli Tip Kurumu’ndan DNA incelemesi için yazilan müzekkere ile gelen cevapta Vivien Cherly Barners’in tirnaginda H.Ö.’nün DNA örneginin bulundugu belirlendi. Tutuklu sanik H.Ö. “Maktulün tirnaginda çikan DNA örneklerinin bana ait olmasi mümkün degildir. Kabul etmiyorum” derken, sanik müdafi “Yeniden rapor aldirilmasini talep ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Fethiye’nin Çiftlik Mahallesi Koca Çalis mevkiinde villada birlikte yasayan Hasan Tayfun Baransel ile Vivien Cherly Barners, 2020 yili Mart ayinda biçaklanarak öldürüldü. Olayla ilgili olarak yakalanan ve Fethiye 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmasi devam eden tutuklu sanik H.Ö., her durusmada suçsuz oldugunu ve tahliye karari verilmesini istemisti. Hakkinda hazirlanan iddianamede 2 kez müebbet hapis istenen H.Ö. geçtigimiz gün yapilan Fethiye Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmada suçlamalari yine reddedip, “Facebook güncellemesi yapildiginda ben tutukluydum. Ben yagma suçunu da kabul etmiyorum. Araç kullanmadim. Maktul veya maktullerin yakinlarina evlerinde eksik bir sey olup olmadigi sorulmustur. Suçlamalari kabul etmiyorum" dedi.

Fethiye 1.Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya tutuklu sanik H.Ö., sanik ve katilanlar vekilleri katildi.



DNA örnegi tirnakta çikti

Fethiye Cumhuriyet Savcisi detayli bir sekilde mütalaa vererek “Vivien Cherly Barners’in otopsi sirasinda alinan tirnak örneklerinden birinde sanik H.Ö.’nün DNA örnegi tespit edilmesi dikkate alindiginda bogusma, karsi koyma gibi eylemler sirasinda maktulün tirnak arasinda failin DNA örnegine rastlandigi bilindiginden sanigin öldürme eylemini gerçeklestirdigi sirada maktulün tirnagina DNA’sinin geçtiginin anlasilmasi birlikte degerlendirildiginde daha önceden tanidigi ve evlerine tamirat amaciyla gittigi maktullerin öldüren araba, kamera kayit cihazi, banka kartlari, tablet gibi esyalarini yagmalayan ve maktul Cemal Hasan Tayfun Baransel’in kartindan para çeken kisinin tutuklu sanik H.Ö. oldugu anlasilmakla sanigin önceden yaptigi plan dahilinde maktullerin evine giderek Cemal Hasan Tayfun Baransel’i ve Vivien Cherly Barners’i biçaklayarak öldürdügü kamera kayit cihazi maktul Baransel’e ait araba tablet ve banka kartlarini zorla aldigi öldürme eylemini yagma suçunu gizlemek delilleri ortadan kaldirmak ve islenmesini kolaylastirmak ya da yakalanmamak amaciyla kasten öldürme ayrica maktul Cemal Hasan Tayfun Baransel’e karsi silahla konutta yagma ile banka kartlarinin kötüye kullanilmasi suçlarini isledigi sabit oldugundan 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ile cezalandirilmasini ve tutuklulugunun devamina karar verilmesini talep etti.

Süre talep ettiler

Tutuklu sanik H.Ö. ve avukati mütalaaya karsi savunma hazirlamak için süre talep ederlerken, mahkeme heyeti bu süreyi verip sanigin tutuklulugunun devamina karar verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile