Muğla Devlet Hastanesi'nde bebeklerin sağlığı güvencede

Muğla Devlet Hastanesi'nde hayırseverlerin destekleriyle yapılan yeni doğan yoğun bakım ünitesi, deneyimli ekibi ve çağdaş donanımlı alt yapısıyla 24

Muğla Devlet Hastanesi'nde hayırseverlerin destekleriyle yapılan yeni doğan yoğun bakım ünitesi, deneyimli ekibi ve çağdaş donanımlı alt yapısıyla 24 saat hizmet veriyor. İç tefrişatı 100 bin liraya mal olan Nazik-Mestan Kınacı Yeni Doğan Ünitesi'nde, son sistem 11 küvöz de bulunuyor.

Başhekim Dr. Fahri Tuna, hayırsever Mestan Kınacı tarafından hastaneye yeni doğan yoğum bakım ünitesi yaptırıldığını belirterek, "Günümüz şartlarına uygun, modern bir ünite oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen beş taneyle birlikte donanımlı 11 küvözümüz var. Gündüzleri sekiz, geceleri iki hemşiremiz görev yapıyor." dedi. Başhekim Tuna, görevde bulunduğu 1,5 yıldır hastanede önemli işlere imza attıklarını vurgulayarak, ilk olarak mali tabloyu düzelttiklerini söyledi. Dr. Tuna, "Göreve geldiğimizde hastanenin 5 milyon lira borcu vardı. Tasarruf ve diğer önlemlerle bunu ödedik. Sağlık Bakanlığımız, önümüze 40 milyon lira kâr hedefi koydu. Yıl sonunda bu hedefe ulaşacağımızı ümit ediyorum." şeklinde konuştu.

Başhekim Fahri Tuna, hastanenin fiziki yetersizliğine rağmen ellerindeki imkânları en iyi şekilde değerlendirdiklerini kaydederek, "Prefabrik binamızı genişleterek yeni poliklinikler yapıyoruz. Hastane içi ve dışında yeni düzenlemelerimiz var. Tuvaletler, morg ve bulaşıkhane gibi birimleri de yenileyerek, daha hijyenik bir ortamda hizmet vermelerini sağladık. Emzirme odası yaptık. Acil servisimizi ve poliklinikleri yenileniliyoruz. Hastalar ve yakınlarının sıra alma servisinde daha rahat olabilmesi için oturma alanları oluşturduk. Bahçede yeni düzenlemeler yaptık. En önemlisi de hasta odalarını iki kişilik hale getiriyoruz." dedi.

Muğla Devlet Hastanesi'nin standardının A2 olarak belirlendiğinin altını çizen Başhekim Dr. Tuna, "Bu sebeple kadın doğum, çocuk, dahiliye ve cerrahi servislerinde her an bir nöbetçi doktor bulundurma zorunluluğumuz var. Kadro sıkıntımızı bakanlığa bildirdik, verilmesi halinde istenen kriterleri yerine getireceğiz. Ayrıca 15 Aralık 2010'dan itibaren ilimizde aile hekimliği uygulaması başlayacak. Bu nedenle hastanemizden bazı pratisyen hekimler ayrılacak, bazı hekimler de bünyemize katılacak. Uygulamanın, hastanedeki yükü azaltacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Muğla Devlet Hastanesi'nin her yönden yeterli ve yetkin olduğunu söyleyen Dr. Fahri Tuna, şunları kaydetti: "Hastanemiz, 500 yatak kapasiteli. 72 polikliniğimizde günde 2 bin 500, acil servisimizde ise 350 hastamızı tedavi ediyoruz. Hizmette kaliteyi yükseltme çabası içindeyiz. Bakanlığın talimatı doğrultusunda her hastanın özel odası olmasını istiyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile