9 yildir bebek sahibi olamayan ve Mugla Egitim Arastirma Hastanesi Tüp Bebek Merkezine basvuran Elif ve Hüsamettin Sarlak çifti en zorlu hasta grubunda olmalarina ragmen, histereskopi, laparoskopi operasyonlari ardindan basarili tüp bebek uygulamasi ve yakin takip edilerek gebelik sürecinin sonunda dünyaya gelen Zeynep’i saglikli bir sekilde kucaklarina aldilar.
Sezaryen ile gerçeklesen dogum sonrasi Sarlak ailesi, Tüp Bebek Merkezi çalisanlarina ve hastane yönetimine tesekkür ederek, bebek sahibi olmak isteyen ailelere gönül rahatligiyla Mugla Egitim ve Arastirma Hastanesi Tüp Bebek Merkezine basvurabileceklerini belirttiler.
Aileyi ziyaret eden Mugla Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Turhan Togan saglikli bir sekilde dünyaya gelen bebegin ailesini tebrik etti. Bashekim Togan, “Merkezin ilk bebegi olma unvanini kazanan bebegimize saglikli, mutlu ve uzun bir yasam diliyor, tüm tüp bebek merkezi ekibine basarili çalismalarinin devamini diliyoruz” dedi.
Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Dr. Ögretim Üyesi Eren Akbaba, Hastanenin ilk Tüp Bebegi Zeynep’in dogumunun kendileri için gurur kaynagi oldugunu vurgulayarak tüp bebek olusum süreci hakkinda verdigi bilgide, “Dogal yollarla hamileligin gerçeklesmedigi durumlarda tüp bebek tedavisiyle çözüm üretilebilmektedir. Tüp bebek yöntemi; genellikle 1 yildan fazla bir sürede korunmasiz birliktelige ragmen gebelik olayinin gerçeklesmedigi infertil çiftlerde, diger tedavi yöntemleri ile sonuç alinamamasi durumunda tercih edilen yardimci üreme yöntemidir. Tüp bebek uygulamasi hastanemizde raporlu olarak yapilabilmekte ve hastanemizde tüp bebek tedavisinde uygulanan tüm testler bulunmaktadir. Tüp bebek tedavisinde, hem erkegin, hem kadinin testlerinin incelenmesi sonucu hastaya uygun ilaç tedavisine baslaniyor. Anne adayina yumurta gelistirici ilaç tedavisi ile 8-15 civarinda yumurta elde edildikten sonra esiyle birlikte hastaneye çagrilarak esinden sperm örnegi aliniyor. Embriyoloji ve Histoloji Uzmani tarafindan ICSI dedigimiz yöntemle laboratuvar ortaminda en kaliteli sperm ve yumurtalar birlestiriliyor. Birlesme sonrasinda özel solüsyon ve ortamlarda takip edilmeye baslaniyor. Hücrenin bölünme islemi sonrasinda 3-5 günde büyümesini istiyoruz. Embriyoloji uzmani ile aileye bilgi vererek embriyonun gelisimine göre tarih planlayip, transferimizi gerçeklestiriyoruz. Embriyo transferinden 14 gün sonra gebeligin olusup olusmadigina bakmak için hastamizi merkezimize çagiriyoruz. 14 gün sonunda gebelik testi pozitif ise hastamizin gebelik takibini sürdürüyoruz. IVF döngüsü yaklasik üç hafta sürer. Bazen bu adimlar farkli bölümlere ayrilir ve süreç daha da uzun sürebilir” dedi.
Mugla Egitim Arastirma'nin Ilk Tüp Bebegi
2020 yilinda hizmet vermeye baslayan Mugla Egitim ve Arastirma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin ilk tüp bebegi dünyaya gelirken, Mugla ve yöresinde dogal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlere umut isigi oldu.