Mugla'nin Gelecegi Degerlerin Izinde Sekillenecek

Mugla'nin Gelecegi Degerlerin Izinde Sekillenecek

Zengin tarihi, kültürel mirasi ve dogal güzellikleriyle Mugla’nin degerleri, Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hazirlanan projeyle gelecek nesillere aktariliyor. Degerler Çinari projesi ile ögrencilerin milli, manevi ve toplumsal degerlerine sahip çikmasi, kendi kültürel kimliklerini tanimalari ve evrensel degerleri benimsemeleri bekleniyor.

Degerler çinari tüm okullarda yürütülecek

Mugla’da okul öncesinden baslayarak, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayacak sekilde yürütülecek “Degerler Çinari” projesi ile ögrencilerin toplumsal, evrensel, milli ve manevi degerleri kazanmalari ve bu degerleri yasam biçimi haline getirmis bireyler olarak yetismeleri bekleniyor.

Toplumun sosyal ve kültürel dokusunun korunmasi ve gelecegin saglam temeller üzerine insa edilmesi açisindan büyük önem tasiyan proje, Mugla Valiligi himayelerinde il genelindeki tüm okullarda uygulanacak.

Her ay farkli bir deger tema olarak islenecek

Degerler Çinari projesiyle, her ay birbirinden farkli degerler üzerinde durulacak. Faaliyet takvimine göre Ekim ayinda sevgi ve hosgörü, Kasim ayinda saygi ve insan haklari, Aralik ayinda sefkat ve merhamet, Ocak ayinda üretkenlik ve verimlilik, Subat ayinda dogruluk, dürüstlük ve adalet, Mart ayinda vatanseverlik ve çaliskanlik, Nisan ayinda sorumluluk, Mayis ayinda ise yardimseverlik temalari ile ilgili çalismalar yapilacak.

Proje çerçevesinde is birligi oyunlari, empati atölyeleri, duygusal farkindalik egitimleri, konferans ve fuarlar, kültür gezileri, toplumsal hizmet çalismalari ve tartisma gruplari olusturulmasi planlaniyor.

Ögrenciler yaparak, yasayarak ve eglenerek ögrenecek
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile