Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Şafak Tercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sözleşmeye istinaden Büyükşehir Belediyesinin vizyon projelerinden "Temiz Enerji Projeleri" kapsamında başlatılan "Muğla'nın Karbon Ayakizi Envanteri ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı"nın, GEKA'nın 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı çerçevesinde hibe almaya hak kazandığını söyledi.
Muğla'nın İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Projesini uygulamak için çalışmalara başladıklarını belirten Tercan, "Proje kapsamında Muğla sınırlarında küresel ısınmanın başlıca sorumlusu olarak gösterilen, sera etkisine yol açan gazların oluşumuna neden olan ve özellikle fosil yakıtların kullanımıyla atmosfere yayılan karbondioksit salınım miktarının belirlenmesi, diğer bir deyişle karbon ayak izi çıkarılmasını hedefliyoruz" dedi.
İklim dostu kentsel gelişmeyi sağlayarak yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımına öncelik vermeyi amaçladıklarını vurgulayan Tercan, "Hazırladığımız projede uzun vadeli bir yaklaşımla kentin enerji ve karbon yoğunluğunun azaltılmasına yönelik seçeneklerin değerlendirilmesi ile Muğla Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı hazırlanacak. Ayrıca projenin devamlılığı ve yaygınlaştırılması için tanıtım çalışmaları yaparak projeden yararlanacak kişileri bilinçlendirmeye çalışacağız" diye konuştu.
Muğla'nın Karbon Ayak İzi Çıkarılıyor
Büyükşehir Belediyesinin "Muğla'nın Karbon Ayakizi Envanteri ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı", Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı çerçevesinde hibe almaya hak kazandı.