Muğla Üniversitesi’Nde Karikatür Etkinliği

Muğla Üniversitesi Metinbilim Enstitüsü Derneği Topluluğu tarafından düzenlenen, “Karikatürlerle Türk Edebiyatı ve Edebiyatçıları” başlıklı sergi Atatürk Kültür Merkezi Fuayesinde açıldı.

Muğla Üniversitesi Metinbilim Enstitüsü Derneği Topluluğu tarafından düzenlenen, “Karikatürlerle Türk Edebiyatı ve Edebiyatçıları” başlıklı sergi Atatürk Kültür Merkezi Fuayesinde açıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi arşivinde yapılan geniş bir çalışma sonrası ortaya çıkarılan ve 1900 ile 1930 yılları arasını kapsayan edebiyat konulu karikatür sergisi, 30 Mart’a kadar açık kalacak. Muğla Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz tarafından açılış kurdelesi kesilen sergi ilgi odağı olurken, açılışa katılanlar karikatürlerle yakından ilgilendiler.

Etkinlik hakkında bilgi veren Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi, Metin Bilim Topluluğu Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Cüneyt Issı, “Sergide Türk Edebiyatı ve edebiyatçıları ile ilgili çizilmiş ve 1900-1930 yılları arasını kapsayan 90 adet karikatür yer alıyor. Bu karikatürler o yıllar arasında değişik dergiler ve gazetelerde yayınlanmış karikatürler. Bu sergi ile edebiyata bir de çizilmiş karikatürler açısından yaklaşmak ve böylelikle karikatüründe edebiyat için bir kaynak olarak kullanılabileceğini göstermeye çalıştık” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile