Muğla Üniversitesi'nde rektörlük seçimi hareketliliği başladı

Muğla Üniversitesi (MÜ) Rektörlüğü'nü iki dönemdir yürüten Prof. Dr. Şener Oktik'in görev süresinin bitmesine az bir zaman kala seçim hareketliliği ba

Muğla Üniversitesi (MÜ) Rektörlüğü'nü iki dönemdir yürüten Prof. Dr. Şener Oktik'in görev süresinin bitmesine az bir zaman kala seçim hareketliliği başladı. İlk olarak Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, düzenlediği basın toplantısıyla rektör adayı olduğunu açıkladı.

MÜ'de 16 yılda bölüm başkanlığı, dekan ve rektör yardımcılığı, üniversite, fakülte ve enstitü yönetim kurulu üyelikleri gibi görevler üstlendiği anlatan Prof. Dr. Açıkgöz, "Yeni dönemde üniversitenin tüm paydaşları ve birimleriyle birlikte adil, 21. yüzyılın bilimsel değerlerini arkasına almış, çoğulcu bir yaklaşımla yönetmek üzere Muğla Üniversitesi Rektörlüğü'ne adayım." dedi. MÜ'nün mevcut birikim ve imkânlarıyla yeterince değerlendirilmemiş bir üniversite olma özelliği gösterdiğini söyleyen Açıkgöz, "Bireysel ve toplumsal güven ve güvencenin yanısıra bilimsel özgürlük ve özerklik başta olmak üzere, toplumsal konularda çözüm üretebilen dinamik ve etkin üniversite zihniyetinin başlangıç noktası Muğla Üniversitesi olmalıdır. Türk üniversiteleri hakkında düşündüklerini yazmış ve yayımlamış bir akademisyen olarak, burayı 21. yüzyılın üniversitesi yapmak ve üniversite zihniyetinin değişiminin merkezi haline getirmek, aday olmamın en temel nedenidir." şeklinde konuştu.

Rektör olduğu takdirde MÜ'nün kültürel ve bilimsel açıdan yalnız Türkiye'ye değil, dünyaya açılması için gayret göstereceğini dile getiren Namık Açıkgöz, "Üniversiteler yasakların olduğu değil, farklı görüşlerin rahatça ancak objektif ölçütlere sadık kalınmak suretiyle derinlemesine tartışılabildiği yerlerdir. Üniversiteler tek sesli değil, çok sesli olmalıdır. Üniversitelerdeki her türden gruplaşmalar, çalışma barışını bozmakta ve akademik verimliliğin önünü tıkamaktadır. O nedenle herhangi bir grubun değil, tüm üniversitenin yönelimine ve oyuna talibim. MÜ, kendimin ve tüm üniversitenin güvendiği, tabanı temsil eden bir kadroya yönetilecektir. Rektör olarak atandığım takdirde temel iki amacım mutlu ve huzurlu olmak, akademik verimlilik olacaktır." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile