Muğla Valisi Şahin, Londra'da turist operatörleriyle biraraya geldi

Muğla'nın sahip olduğu turizm potansiyelinin dış ülkelerde tanıtımı ve pazarlanmasına yönelik çalışmalar, valiliğin koordinasyonunda devam ediyor. Val

Muğla'nın sahip olduğu turizm potansiyelinin dış ülkelerde tanıtımı ve pazarlanmasına yönelik çalışmalar, valiliğin koordinasyonunda devam ediyor. Vali Fatih Şahin başkanlığındaki turizm sektörü temsilcilerinden oluşan heyet, katıldıkları 8-11 Kasım 2010 tarihleri arasında düzenlenen WTM Londra Turizm Fuarı'nda, şehre turist getiren tur operatörleriyle görüştü.

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından birisi olan WTM'nin açılışının ardından Vali Şahin başkanlığındaki Muğla turizm sektörü temsilcileriyle yöreye turist getiren TUI, Thomas Cook, Jet Com, Jet 2 (TWO) ve TULİP'in temsilcileriyle kapsamlı bir görüşme yapıldı. Muğla'nın doğal güzellikleri ve kültür zenginliklerinden oluşan turizm potansiyeli tanıtılırken tur operatörleriyle sektör temsilcileri arasındaki problemlerin en alt seviyeye çekilmesi için yapılması gereken çalışmaların ayrıntıları üzerinde duruldu.

Vali Fatih Şahin, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, Muğla turizminin başarısına olumlu yönde yansımasının beklendiğini söyledi. Muğla'ya en çok turist gönderen bir ülkede düzenlenen fuarda yapılmasının da büyük önem taşıdığını kaydetti.

Vali Şahin başkanlığındaki heyette Muğla turizm sektörü temsilcilerinden Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç, MARTAB, BODER, GETOB ve FETOB gibi kuruluşların temsilcileri bulunuyor.

Muğla'ya bu yılın 10 aylık döneminde hava ve deniz yoluyla gelen 3 milyon 65 bin 609 yabancı turistin 1 milyon 644 bin 141'i İngiltereliydi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile