Muglali Çocuklar Ankara'daki Yaz Kampina Ugurlandi

Muglali Çocuklar Ankara'daki Yaz Kampina Ugurlandi

Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Mugla Uluslararasi Gençlik Merkezi tarafindan düzenlenen ’Biz Bir Takimiz’ Projesi kapsaminda çocuklar, bir haftalik yaz kampi için yola çikti.



Mugla’da farkli okullardan 30 ögrencinin katilimiyla gerçeklestirilen proje, sosyal uyum ve spor etkinlikleriyle sona erdi. Yaz kampi ise çocuklarin kültürel ve sanatsal etkinliklerle de desteklenmesini amaçliyor. Proje, farkli sosyokültürel arka planlara sahip gençler arasinda kültürlerarasi karsilikli saygi ve güven ortaminin olusturulmasina katki saglanmasini, gençlerin kendini ve karsidakini taniyarak güçlendirilmesini ve spor yoluyla birlikte yasama kültürünün gelistirilmesini hedefliyor. Yaz kampinda çocuklar, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerle zaman geçirecekler.

Mugla Uluslararasi Gençlik Merkezi Müdürü Dr. Oktay Tavas, ’Biz Bir Takimiz’ Projesinin spor araciligiyla sosyal uyumu tesvik eden bir proje oldugunu belirtti.

Tavas, "Proje, katilimcilarin takim çalismasi, liderlik, empati ve iletisim becerilerini gelistirmeyi hedeflerken, ayni zamanda kültürel tanisma ve karsilasmalara imkan taniyarak kültürel farkindalik ve doga bilincini artirmayi amaçlamaktadir. Projenin ikinci asamasi olan kamp faaliyeti, bu amaçlarin desteklenmesini ve katilimcilarin farkli kültürlerden insanlarla tanisarak birbirlerini daha iyi tanimalarina vesile olmasini temenni ediyorum," dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile