Savasin acilarini hissetiler
Birinci Dünya Savasi’nda Itilaf Devletleri ile Osmanli Ordusu arasinda yasanan ve dünyanin en büyük savaslarindan biri olan Çanakkale Savasi’nda, yüz binlerce sehidin anisina yapilan anitlar ve sehitlikleri gezen Muglali kadinlar, hem tarihin en muhtesem zaferlerinden birinin yasandigi topraklari gördü, hem de savasin acilarini hissetti.
Çanakkale’de Sehitlikler, Sehitler Aniti, Anzak Koyu, Anafartalar, Ariburnu gibi alanlari gezen Muglali kadinlar, savas zamaninda yasanan olaylari da rehberlerden dinlerken duygu dolu anlar yasadilar. Atalarinin ve dedelerinin sehit oldugu topraklari herkesin görmesi gerektigini söyleyen Muglalilar çok duygulandiklarini ve dua ettiklerini, sanki o günleri bizzat yasadiklarini belirttiler.
Baskan Gürün, “Çanakkale ruhunu herkesin hissetmesini istiyoruz”
Kadinlari Çanakkale’ye ugurlayan Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, Kurutulus Savasinin kazanilmasi ve ülkenin kurtulusu için büyük önem tasiyan Çanakkale’de yasanan, savasin hislerini herkesin yasamasi için kadinlari bu bölgeye gönderdiklerini söyledi.
Gürün, “Mugla’li kadinlarimizi geçtigimiz yillarda yaptigimiz gibi 13 ilçeden ve çesitli mahallelerden olmak üzere Çanakkale’ye gönderiyoruz. 107 yil önce Çanakkale’de kazanilan savaslar bütün ülkenin kurtulus savasinin baslangici olan Çanakkale zaferidir. O zaferin bedelini verdigimiz sehitlerle ve gazilerimizle nasil bir mücadele edildigini hissetmek ve hissettirmek istedik. Mugla Büyüksehir Belediyesi olarak 2016 yilindan bu yana Çanakkale’ye, Anitkabir’e ve özel olarak 1974 yilinda Kibris Gazisi olan ve bir daha Kibris’a gidememis olan gazilerimizi Kibris’a gönderdik. Çanakkale ve Anitkabir gezilerimizi bundan sonra da devam edecegiz” dedi.
Muglali Kadinlar Çanakkale'de
Çanakkale ruhunu canli tutmak için harekete geçen Mugla Büyüksehir Belediyesi, özellikle kirsalda yasayan kadinlara sanli tarihin yazildigi topraklari yakindan görmesine imkâni sagliyor. Bu kapsamda Mugla Büyüksehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsaminda kirsalda yasayan Mugla’nin 13 ilçesinden 290 kadin vatandasi Çanakkale’ye götürdü.



















