Muhalifler: Halep'ten Çekilme Niyetimiz Yok

Beşar Esad güçlerine karşı mücadele eden muhalifler, Halep'ten geri çekilmek üzere oldukları yönündeki haberleri yalanlayarak, çatışmaların yakın mesafede devam ettiğini bildirdi.

İsminin Husam Ebu Muhammed olduğu söyleyen bir muhalif komutan, mücadeleye devam etmeyi ve Esad güçlerini dışarıda tutmayı planladıklarını belirtti.

Yaklaşık altı haftadır Halep'e yönelik saldırıları sürdüren hükümet güçleri, zayiat vermemek için muhaliflerin bulunduğu noktaları karadan ve havadan bombalamaya devam ediyor.

Sekiz ay önce Albay rütbesiyle görev yaptığı Suriye ordusundan Firar ettiğini söyleyen Ebu Muhammed, 40 günden fazla süredir direnişin devam ettiğini belirterek, "Bu bile başlı başına bir zaferdir" dedi.

İki ay önce ordudan Firar ettiğini açıklayan Ebu Ömer isimli bir başka komutan ise, kendilerine söz verilen ancak bugüne kadar alamadıkları silahlara sahip olmaları durumunda tamamen farklı bir strateji izleyeceklerini ifade etti.

Muhalifler şu an vur-kaç saldırıları ile daha çok gerilla tarzı bir mücadele yürütüyor. Esad güçleri ise muhalifleri kara ve hava bombardımanı ile etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

Ebu Muhammed, Halep'te sürekli çatışma halinde olduklarını belirterek, "Beş yıldızlı otelde oturan veya Türkiye'de bir kampta olan komutanın değil, burada, sahada olan üst düzey bir komutanın talimatlarını yerine getiririm" diye konuştu.

Muhalif komutanlar Halep'te 4 ila 5 bin arasında silahlı muhalif bulunduğu belirtiyor. Ancak bunun abartılı bir rakam olduğu, gerçek sayının bin olduğu da iddia ediliyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile