Muhalifler Protesto Gösterisi Yaptı

Kosova'daki Birleşme Hareketi üyeleri, kuzeydeki Mitrovitsa'nın Kosova'dan ayrılmasına ilişkin dile getirilen talepler ve sürdürülen Belgrad-Priştine diyaloğuna tepki için başbakanlık binası önünde protesto düzenledi.

Başkent Priştine'de muhaliflerin protestosunda, başbakan Haşim Taçi ile Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç arasında Brüksel'de gerçekleştirilecek görüşmede Kosova için olumsuz kararlar alınacağı gerekçesiyle hükümete tepki gösterildi.

Brüksel'deki görüşmelere karşı çıkan sivil toplum kuruluşu mensupları, bazı siyasi oluşumlar, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar, Birleşme Hareketi'nin organize ettiği protestoda, "Kosova ayrılmaz", "Kosova'yı satmayın" pankartları taşıdı, hükümeti istifaya çağırdı.

Birleşme Hareketi Başkanı Avni Klinaku, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Taçi'nin Kosova'da yeni bir Sırp otonomisi kurmak istediğini öne sürdü.

Kosova içerisinde kısa zaman sonra küçük bir Sırp devleti kurulacağını iddia eden Klinaku, izlediği politika nedeniyle Başbakan Taçi'ye ağır eleştiriler yöneltti.

Kosova güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı protestolar olaysız sona erdi.

Sırbistan ve Kosova arasında AB aracılığıyla sürdürülen müzakerelere karşı çıkan aşırı sağcı bir grup da dün, Sırbistan'da müzakerelerin referanduma götürülmesi talebiyle gösteri yapmıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile