Muharrem Cosgun Açiklamasi 'Muhtarlik Müessesesi Devletimizin En Ücra Noktasindaki Elidir'

Muharrem Cosgun Açiklamasi 'Muhtarlik Müessesesi Devletimizin En Ücra Noktasindaki Elidir'

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla düzenlenen törende muhtarlara seslenen Kaymakam Çosgun, "Devletimiz adina en ücra noktada hizmetlerin takibi için gayret gösteriyorlar" dedi.

Çaycuma Kaymakamligi önünde gerçeklesen törene Çaycuma Kaymakami Muharrem Cosgun, Belediye Baskani Bülent Kantarci, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Samet Tonga, Ilçe Askerlik Subesi ve Garnizon Komutani Astegmen Kemal Mert Bilgiç, protokol üyeleri, siyasi partililer ve köy ve mahalle muhtarlari katildi.

Törende Atatürk Anitina Çaycuma Muhtarlar Dernegi Baskanligi tarafindan çelenk birakildi. Ardindan saygi durusu ve Istiklal Marsi okundu. Günün anlam ve önemini belirten konusma ile tören devam etti.

Muhtarlar Dernegi Baskani Süleyman Baysal, “Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örnegini temsil eden muhtarlik müessesesi, 1829 yilindan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. 19 Ekim 2015 tarihli Basbakanlik Genelgesi ile muhtarlarimiz ve muhtarlik müessesesinin ihtiyaçlari, karsilastiklari sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel baglarini koruyarak gelecege iliskin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalismalarin yürütülmesi amaciyla 19 Ekim tarihi "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmistir. Vatandaslarimizin teveccühüne mazhar olan muhtarlarimiz, bizzat yasadiklari köy veya mahallelerindeki sorunlari tespit ederek, vatandaslarimizin ihtiyaç ve taleplerini belirleyerek ilgili makamlara aktarma ve takibini yapmaktadirlar. Milletimizin tercihi, teveccühü, itimadi gerçekten büyüktür. Dolayisiyla, halkimizin tercihi ve seçimiyle is basina gelmis muhtar kardeslerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadirlar. Köy ve mahalle muhtarlarinin hayat standartlarinin yükseltilmesi ve devletle olan iletisimlerinin güçlendirilmesi, aslinda sadece dogrudan muhtarlarimiza degil, vatandasimiza götürülen hizmet kalitesinin artirilmasina yönelik, modern ve çagdas anlayisi da bünyesinde barindirmaktadir. Devletin, vatandasa dokunan en sicak eli ve vatandasa en yakin idari birimi olan muhtarlarimiz, bizlerle mahallelerimizin ve köylerimizin gelisimi ve degisimi konusunda is birligi ve çözüm sürecine ortaklik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir sekilde halkimiza ulastirilmasinda önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Millet iradesiyle devletin sefkat elinin kesistigi noktayi temsil eden muhtarlik, fedakârlik ve sevgi gerektiren zor bir görevdir. Bu duygu ve düsüncelerle, gerek milletimizin gerekse devletimizin temsilcisi olarak önemli bir görevi ifa eden muhtarlarimiza hizmetlerinden dolayi tesekkürlerimi sunuyor, tüm muhtarlarimizin Muhtarlar Gününü kutluyor, ebediyete intikal eden muhtarlarimiza Allah’tan rahmet, görevde olanlara saglik ve basarili görevler diliyorum" seklinde konustu.

"Muhtarlik müessesesi devletimizin en ücra noktasindaki elidir"

Ardindan Çaycuma Kaymakamliginin verdigi kahvaltiya geçildi. Kahvalti sonrasi Kaymakam Cosgun, muhtarlara seslendi: "Bugün 19 Ekim Muhtarlar Günü, bu vesileyle bütün muhtarlarimizin Muhtarlar Gününü kutluyorum. Ahirete intikal eden muhtarlarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Sizlere de saglik, mutluluk, basarilar, hayirli isler diliyorum. Muhtarlik müessesi devletimizin en ücra noktasindaki elidir. Onlar devletimiz adina en ücra noktada hizmetlerin takibi için gayret gösteriyorlar. Ben bu gayretlerinizden ve çalismalarinizdan dolayi çok tesekkür ediyorum. Malum, iki senedir koranavirüs ile yasamayi sürdürüyoruz. Tabii ki bu süreçte de çok yoruldunuz. Ayrica pandemi döneminde yaptiginiz çalismalardan dolayi da tesekkür ediyorum. Hiçbir vatandasimizdan olumsuz bir durum almadik. Hepsi de çok memnunlar. O bakimdan o konu hakkinda da tesekkür ediyorum. Muhtarlar gününüz kutlu olsun, insallah daha güzel günlerde bulasmak dilegiyle diyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile