Muhasebecilere E-fatura Semineri

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından ilçede faaliyette bulunan muhasebecilere e-fatura ve e-defter konularına seminer verildi.

KUTSO meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Datasoft Genel Müdürü Hasan Yener Kahraman, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren vergi mükelleflerinin e-fatura ve e-defter yükümlülüklerine gireceklerini, bu konuda muhasebeciler ve firmalara büyük yükümlülükler düştüğünü söyledi.

Bunların başında e-fatura geldiğini kaydeden Kahraman, bununla birlikte iş sağlığı, iş güvenliği, işletme kayıt belgeleri gibi ticari belgelerin de yer aldığını belirtti.

Entegratör İzibiz firmasından Mustafa Levent İzgi de e-fatura konusunda çeşitli tebliğler yapıldığını, herhangi bir işlem yapılacağında mutlaka tebliğlere uygun hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

E-fatura ve e-defter tutmanın bir çok konuda sağlayacağı kolaylıklar da olacağını anlatan İzgi, yapılacak uygulamaların hem mükellefler hem de işi takip edecek olan muhasebeciler adına faydalı olacağına inandıklarını bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile