Mühendislerden Afet Yasası Uyarısı

Mühendislerden Afet Yasası Uyarısı

Artyol Mühendislik, Afet Yasası ile ilgili uyarılarda bulundu.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Sinan Türkkan , yasanın bir an evvel hayata geçirilmesinin önemli olduğunu belirtirken , bu yüzden evsiz kalacaklara çare bulunması gerektiğini söyledi . Türkkan , “Binası çürük çıkan vatandaşa 3 ay süre verilecek ; ona ’ya evini güçlendir , ya da yık yeniden yap’ denecek . Bu durumdan 1 milyon kişi etkilenecek . ” dedi .

Gölcük ve Van depremleriyle ilgili araştırmaları bulunan Artyol Mühendislik’in Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Türkkan , ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı’na dair açıklamalar yaptı . Tasarının önemli oldğunu ancak vatandaşları mağdur edebilecek boşluklar barındırdığını anlatan Türkan , şunları söyledi :

“Bu çalışmada binası çürük çıkan vatandaşa 3 ay süre verilecek ; ona ’ya evini güçlendir , ya da yık yeniden yap’ denecek . Bu kolay bir durum değil . En basit hesapla , yıkılma tehlikesi taşıyan , yani çürük kabul edilen İstanbul’un 3 riskli bölgesinde ( Zeytinburnu , Bakırköy ve Bahçelievler ) 110 bin bina olduğu kabul edilirse ve her binada ortalama 10 kişinin kaldığı göz önünde bulundurulursa bu 1 milyon insan demektir . Bu kadar insan ya evsiz kalacak , ya da evini taşıyacak . Veyahut yeni bir ev bulacak . Bunlar çok ciddi rakamlar . Adeta 12 senedir hiçbir şey yapılmamasının cezasını vatandaşlar çekecek . Sanırım bu ay bu yasa parlamentoya gelecek ve 2012’ye damgasını vuracak . Söz konusu yasa tabii ki sadece İstanbul’u değil , tüm Türkiye’yi kapsamaktadır . Ancak en büyük yapı stokunun İstanbul’da olması nedeni ile İstanbul dikkati çekiyor . Şehirde yaklaşık 2 , 5 milyon yapı var , minimum 500 bin bina risk altında denilebilir . ”

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile