Muhtar Adayi Mustafa Kurt'tan Dedikodu Tepkisi

Muhtar Adayi Mustafa Kurt'tan Dedikodu Tepkisi

Bartin’in Ulus ilçesi Bugurlar Köyü Muhtar Adayi Mustafa Kurt, kendi hakkinda bir rakibi ve yakinlarinin asli olmayan, dedikodular ürettigini belirterek, tepki gösterdi.

Bartin’daki Gündem Haber Ajansi isimli internet haber sitesinin sahibi ve Bugurlar Köyü Muhtar Adayi olan Mustafa Kurt, rakip bir muhtar adayi ve yakinlarinin hakkinda asli olmayan yalan yanlis ifadeler kullandigini belirterek, tepki gösterdi. Basin ve medya sektöründe 13 yillik geçmisi oldugunu hatirlatan Mustafa Kurt, “Yaklasik 13 yildir basin ve medya sektöründe olmam nedeniyle kentin gündemini yakin takip ediyoruz. Meslegim nedeniyle siyasiler, kamu idarecileri basta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaslarimizla sürekli iç içe oluyoruz. Meslegi yaptigim dönemlerde de köyümden kopmadim, aksine her daim hemsehrilerimizin yaninda olmaya çalistim. Her sorunlarinda, mesleki imkanlarla birlikte yanlarinda durmaya çalistim. Basta mahallemiz olmak üzere tüm yöremizdeki insanlarin hastanelerden kamu kurumlarindaki islerine, su, yol ve is gibi sorunlarinin çözümünde yardimci olmaya çalistim. Bunlari, meslegimin yani gazeteciligin bir kamu görevi oldugunu bilerek, vicdani ve insani görev olduguna inanarak yaptim. Yani topluma insanlara faydali olmaya çalistim” dedi.

Köylüler baski yapti

Muhtar Adayi Kurt, kendisinin muhtarligi düsünmedigini ve istemedigini ifade ederek, köylülerin baskisi ile aday oldugunu kaydetti.

Kurt, “ Hiçbir zaman menfaat gözetmedim. Hemsehrilerim samimi, dürüst ve çaliskanligim nedeniyle muhtar olmami istedi. Insanlarin baskisi nedeniyle muhtar adayi oldum. Eger muhtarlik görevine layik görülürsem, görev yapacagim süre boyunca bilgi birikimim, deneyimim, samimi, dürüst ve ilkeli durusumla köyüme hizmet edecegim. Mesleginde sundugu imkanlarla tüm sorunlarimizin çözümü için elimden geleni yapacagim” ifadelerini kullandi.

Köyün sorunlari

Mustafa Kurt, köyün birçok sorunu bulundugunu belirterek, bu sorunlarin çözümü için yapilmasi gerekenlerin anlatilacagi yerde asli olmayan söylemler, fitne, fesat ve dedikodu ile siyaset yapilmak istendigini de kaydetti.

Muhtar adayi Kurt, köyün sorunlari ve yapacaklari projeler hakkinda su bilgileri verdi:

“Köyümüzde, halen bu dönemde, su, alt yapi, yol, düsük voltaj gibi sorunlarin olmasi bizleri çok üzüyor. Ayrica gençlerimiz için, orta yaslilar için ve kadinlar için gelir olusturacak yada istihdam açacak çalismalarin olmasi gerektigini düsünüyoruz. Bir köy konagimiz bile yok, dügün ve cenaze gibi merasimlerin yapilacagi bir köy konaginin yapilmasi gerekiyor. Köy konagini da yapacak projemiz var. Bu projeyi hayata geçirecek, gücümüz ve kararliligimiz var.”

Rakip adaya çagri

Rakip muhtar adayi ve yakinlarina yapici, birlestirici söylemlerde bulunmasi için çagrida bulunan Kurt, “Biz, sorunlari öteleyen, halinin altina süpüren degil, çözüm üreten olmak, insanlari fitne ve fesatla ayristiran, birbirine kirdiran degil aksine birlestiren, rant hirsizlik, pesinde kosan degil tam tersine köyümüze hizmet için çabalayan olmak istiyoruz. Bu güne kadar hep alnimiz açik, vicdanimiz rahat ve sicilimiz temiz oldu. Yine bu sekilde, dürüst ve seffaf bir yönetim anlayisindan taviz vermeyecegiz” dedi.

Iddialara sert cevap

Mustafa Kurt, hakkindaki iddialarla ilgili ise, söyle devam etti:

“Seçim sürecinde hakkimizda asli olmayan yalan yanlis dedikodular üretiliyor. Biz bunlari üretenlerin kim oldugunu, amaçlarinin da ne oldugunu biliyoruz. Tabi bu dedikodulara kimsenin de itibar etmedigini de biliyoruz. Zaten bu iddialari duyan herkesin cevabi gülmek oluyor. Bizim böyle, basit yalan, iftira ve dedikodulara ayiracak vaktimiz yok. Göreve gelirsek de küçük hesaplar, menfaatler pesinde olmayacagiz. Her zaman köylümüzün, hizmetinde ve yaninda olacagiz. Yalancinin, rantçinin, sorunlarin ise tam karsisinda olacagiz. Özetle, ‘destek sizden hizmet bizden’ diyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile