Muhtar Seçilirse 5 Yillik Maasini Okuluna Bagislayacak

Muhtar Seçilirse 5 Yillik Maasini Okuluna Bagislayacak

Konya’nin Beysehir ilçesinde bir muhtar adayi, seçilmesi halinde 5 yil boyunca devletin kendisine ödeyecegi tüm maasinin tamamini kendisinin de bir dönem ögrenim gördügü mahallesindeki okula bagislayacagini açikladi.

Beysehir’de, 31 Mart’ta yapilacak mahalli seçimler öncesinde Bahçelievler Mahallesinde ikamet eden 33 yasindaki Durmus Badem de muhtarliga aday oldugunu duyurdu. Insaat sektöründe faaliyet gösteren insaat ustasi Durmus Badem, seçim çalismalarini sürdürürken seçmenlerine de ilgi çeken vaatler gerçeklestirdi. Durmus Badem, mahallesine muhtar seçilmesi halinde 5 yil boyunca devletin kendisine ödeyecegi maasinin tamamini kendisinin de ögrenim gördügü Bahçelievler Kasapoglu Ilkokulu’nda okuyan ihtiyaç sahibi ögrencilerin yani sira okul ihtiyaçlarinda kullanilmasi için bagislayacagini taahhüt etti. Bunu okul idarecileriyle de paylastigini vurgulayan Badem, “Ben Bahçelievler Mahallesinde dogdum ve büyüdüm. 33 yildir bu mahallede yasiyor, mahallemin karis karis her yerini biliyorum. Çocuklugum da burada geçti. Ayrica, Bahçelievler Kasapoglu Ilkokulunda okudum. Okulumuzda ciddi ihtiyaç sahibi ögrencilerimiz var. Ben seçim brosürümde de ‘muhtarlik isi, gönül isi’ diyerek yazdigim gibi, gerçekten bu isin gönül isi oldugunu ispatlamak için böyle bir karar aldim. Kazanirsam 5 yil devletimizden alacagim maasimizi okulumuza bagislayacagim. Tabii bunu okul müdürümüze de söyledik, çok sevindi ve mutlu oldu, tesekkür etti. Amacimiz, okuldaki ihtiyaç sahibi ögrencilerimize katkida bulunmakti. Bu vaadimi sosyal medyada da duyurdum takipçilerim araciligiyla. Ayrica, notere de gittim tasdik ettirmek için. Ama mevcut muhtar olmadigimiz için noter huzurunda bir sey yazdiramadik. Biz de bu durumu azalarimizla paylastik. Olumlu tepki verdiler, ‘çok güzel düsünmüssün, iyi fikir’ diyerek destek verdiler. Aldigim bu karari azalarimizla da birlikte bir tutanak altina alarak islak imzamizla birlikte sosyal medyada da paylastik. Mahalle sakinlerimize duyurduk. Yani, lafta olmadigini, cidden bu isi gönülden, kalpten bu hizmeti yapacagimiz için böyle bir yola çiktik. Insallah bu davranisimizla baska muhtar adaylarimiza da örnek teskil ederiz. Hayirlisi ise nasip olursa 5 yil boyunca alacagim maasin tamamini da okulumuzda ögrenim gören ihtiyaç sahibi ögrencilere kullandirilmak sartiyla, hem okul ihtiyaçlarina da kullandirilmak üzere bagisliyorum” diye konustu.



“Durumu olmayanlara kira yardimi gerçeklestirecegiz”

Muhtar adayi Badem, maasinin bagislanmasi disinda mahallesi için farkli vaatlerinin de oldugunu belirterek, bunlardan bazilari durumu olmayan ailelere kira yardimi yapilmasi, yine durumu iyi olmayan ailelere destek verilmesi, mahallemize güvenlik kamerasi kurulmasi, parklardaki eksiklerin tamamlanmasi bunlari hem sponsor, hem de belediye ile istisare ederek gerçeklestireceklerini de vurgulayarak, “Allah izin verirse, sponsor destegimiz de var. Bu vaatlerimizin gerçeklestirilmesi noktasinda. Allah razi olsun onlar da ‘ne gerekiyorsa yapalim’ dediler. Tabii daha verdigimiz birçok vaat bulunuyor. Yine ayrica, mahallemizin gençlerinin ücretsiz olarak istifade edebilecegi bir bilardo masasini da daha muhtar seçilmeden mahallemizde bulunan bir isyeri sahibimizin hosgörüsü ve oluru ile çalistirdigi salonuna koyduk. Gençlerimiz de bos vakitlerini burada geçirsinler, diye. Seçim çalismalarimizi devam ettiriyoruz. Benimle birlikte 4 tane aday var. Onlara da çikmis oldugu bu yolda basarilar diliyorum. Ben iyi çalisan, mahalleye gerçekten gönül verecek birinin seçilmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile