Muhtardan Alkislanacak Hareket

Muhtardan Alkislanacak Hareket

Hatay’in Iskenderun ilçesinde Sariseki Mahalle muhtari Özcan Kayar, muhtarlik maasini ögrencilere burs olarak dagitacagini mahallesine astigi afislerle duyurdu. Muhtar Kayar, 10 yildir ögrencilere burs verdigini belirterek muhtar olmasiyla birlikte elde ettigi maasin tamamini dagitacagini belirtti.

Hatay’in Iskenderun ilçesinde bulunan 7 bin nüfuslu Sariseki Mahallesi’nde yasayan 58 yasindaki Özcan Kayar, en yakin rakibine 97 oy fark atarak mahallenin yeni muhtari olmustu. Yerel seçimlerin ardindan ilçe büyüklügündeki mahallesinde çalismalara baslayan muhtar Kayar, son davranisiyla gönülleri fethetti. Asrin felaketinden olumsuz etkilenen bölgelerden olan Sariseki Mahallesi’nde yasayan afetzede ögrencileri unutmayan muhtar, maasini ögrencilere burs olarak bagislama karari aldi. Muhtar, maasini ögrencilere burs olarak verecegini afislerle mahalle sakinlerine duyurdu.

“10 yildir hiç isim belirtmeden ve reklam yapmadan üniversite ögrencilerimize burs veriyordum”

Sariseki Mahallesi muhtari 58 yasindaki Özcan Kayar, mahallesinde 32 ögrencinin üniversiteyi kazandigini ve dünyaca ünlü üniversitelerde okuyan ögrencilerin mahallesinde yasadigini belirterek “Sariseki küçük bir mahalle ve yaklasik 7 bin nüfuslu. Sariseki Mahallemizde iki tane Oxford, bir tane Manhattan Üniversitesi ve üç tane de ODTÜ’lü ögrencimiz var. Mühendislik dallarini, mimarlik dallarini, egitim fakülteleri dallarini söylemekte istemiyorum. Mahallemizde 32 tane ögrencimiz, üniversite kazanmis durumdalar. Bu üniversite ögrencilerimizin sosyal ve ekonomik boyutunu ele almak için muhtarlik maasimin tamamini kurusu kurusuna, tamamini üniversite ögrencilerimize burs olarak verecegim. Söyle bir konseptimiz var, örnegin tip fakültesi, eczacilik, mimarlik ve mühendislik dallarinin egitim bursu babindaki rakamlar farkli olacak. Ögrencilerimize verecegim bursun rakamlari farkli olacak. Bundan yaklasik 10 yildir ben hiç isim belirtmeden ve reklam yapmadan zaten üniversite ögrencilerimize burs veriyordum. Okuttugum ögrencilerimizden hiçbir karsilik beklemedim, hatta ben aday oldum son 5 ay içerisinde aday olmama ragmen burs verdim. Ögrencilerden oy dahi istemedim dolayisiyla da su anki bizim stratejimiz bütün konvektörümüz Sariseki’de okuyan bütün ögrencilerimizin tamamina kesinlikle egitim bursu verecegim, eger ki maasimiz yeterli gelmiyorsa onun da ekonomik boyutunu bir sekilde finanse edecegim” seklinde konustu.

Sariseki Mahallesi sakini 41 yasindaki Tayfur Sezik, yapilan davranisin diger siyasilere de örnek olmasi gerektigini belirterek “Çok mutlu olduk. Muhtarimizdan çok memnunuz çok tesekkür ediyoruz. Diger yöneticilere, muhtarlarimiza, belediye baskanlarimiza ve milletvekillerimize insallah örnek olur diyorum” Ifadelerini kullandi.

Mahalle sakini 60 yasindaki Ihsan Saygili, muhtarin yaptigi davranisla örnek oldugunu belirterek “Muhtarimizin bu çalismasinda is isverenlere, diger muhtarlara ve belediye baskanlarina bir örnek olacagini düsünerek çok güzel bir hareket oldugunu düsünüyorum. Bir kizim var ama ben istiyorum ki bizden imkani daha kit olan arkadaslarimizin çocuklarina verilsin bu burslar daha iyi olacagina inaniyorum çünkü her okuyan ögrenci bizim için cahil kalmaktansa okumasi daha iyidir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile