Muhtarlar Günü Törenle Kutlandi

Muhtarlar Günü Törenle Kutlandi

Sinop’un Gerze ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandi.

Köy Muhtarlari Dernek Baskani Fikri Uyanik, kendi derneklerine ait çelengi Atatürk Büstü’ne sunduktan sonra günün anlam ve önemine iliskin konusmasiyla devam etti. Fikri Uyanik yaptigi konusmada, “19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüstür. Çalismalarimiz, görevimiz ve karsilastigimiz zorluklarin farkindaligi bizleri onurlandirmistir. Tam da sirasi gelmisken köylere gelen memurdan, askerden, sivil vatandastan yerliden yabancidan, hirsizdan, kaçaktan, kaçakçidan, uzun lafin kisasi olandan olmasi gerekenden olmamasi gerekeni takibe kadar her seyden mesul olan muhtarlarimizin fark edilerek gün belirlenmesi bu anlamda kutlamalar yapilmasi hepimizi mutlu etmistir. Tüm muhtar arkadaslarimin buradan muhtarlar gününü tekrar kutlar görevlerinde basarilar dilerim” ifadelerini kullandi.

Tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasinin ardindan sona erdi.

Hükümet Konagi önünde sona eren törenin ardindan Gerze Kaymakami Tekin Dundar, Kaymakamlik Toplanti Salonunda muhtarlari agirladi. Is birligi ve uyum ile her sorunun asilabilecegini söyleyen Kaymakam Dundar, muhtarligin kadim bir müessese oldugunu belirtti.

Dundar, “Muhtar, seçimle is basina gelen, vatandaslar tarafindan seçilen bizim en önemli is arkadaslarimiz. Vatandaslarin sikintilarini, sorunlarini bize ilk agizdan ileten kisi. Biz her daim birlik ve beraberlik içinde muhtarlarimiz ile yan yanayiz, köylümüzün, muhtarlarimizin yanindayiz” diyerek 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü bir kez daha kutladi.

Hükümet Konagi önünde düzenlenen çelenk sunma törenine ayrica Gerze Belediye Baskani Cevat Sensoy, Adiyaman Kaymakam Adayi Abdulhamit Bagis, köy ve mahalle muhtarlari ve birçok ilçe sakini istirak etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile