Muhtarlardan Baskan Gürkan'a Tesekkür

Muhtarlardan Baskan Gürkan'a Tesekkür

Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan yeni yapilan Ekmek ve Yemek Fabrikasi ile, 6 Subat depremleri sonrasi yüz binlerce afetzedeye sicak yemek ve ekmek dagitimi yapildi.

Son teknoloji ile donatilan Ekmek ve Yemek Fabrikasi’nda, el degmeden üretilen ürünler, profesyonelce muhafaza edilerek, transferleri gerçeklestiriliyor. Ayrica deprem süresi boyunca fabrikanin günlük üretim kapasitesinin çok üzerine çikilarak, afetzedelere hem sicak yemek hem de ekmek dagitimi gerçeklestirildi.

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in girisimleri ile insa edilen ve faaliyete geçen Ekmek ve Yemek Fabrikasi, 4 ay boyunca Kizilay’a ev sahipligi yapti ve burada çadir kentler ve konteyner kentlerde yasayan vatandaslar için günlük 3 ögün yemek çikarildi. Öte yandan fabrika bu süreçte günlük 300 bini askin ekmek üretimi de yaparak, vatandaslara ücretsiz bir sekilde hizmet sundu.

Yeni fabrikanin yapilmasinda emegi geçenlere tesekkür eden Orduzu Mahallesi Muhtari Abuzer Ekin, “Orduzu’muzun Pinarbasi bölgesinde bulunan Ekmek ve Yemek Fabrikasi’ndan deprem süresi boyunca 100 binlerce sicak yemek ile ekmek çadir kentlere ve konteyner kentlere dagildi. Burada günde 3 ögün yemek yapiliyor ve ekmek çikariliyordu. Ekmek ve Yemek Fabrikasinda basta Malatya Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan’a ve emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.

Ekmek ve Yemek Fabrikasi’nin depremden önce yapilmis olmasinin Malatya için büyük bir kazanim oldugu ifade eden Tecde Mahallesi Muhtari Ali Yigit ise, “Malatya Büyüksehir Belediyesi uhdesinde bulunan Ekmek ve Yemek Fabrikasi’ndayiz. Deprem süresi boyunca çadir ve konteyner kentlere buradan yemekler dagitildi. Aslinda baktigimiz zaman sehir bir ögretmendir. Sehrin simdiki zamani, geçmisi ve gelecegi vardir. Önemli olan bu ruhu yakalayabilmektir. Iste tam da burada bu ruhu yakalayan Malatya Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Selahattin Gürkan’in ön görüsüdür” ifadelerine yer verdi.

Yaklasik 6 ay önce fabrikanin insaatini ziyaret ettiklerini de hatirlatan Yigit, “Baskanimiz burada yüz binlerce yemek çikacagini belirtiyordu. Baskanimizin ön görüsü ile Ekmek ve Yemek Fabrikamiz faaliyete geçmistir. Bilindigi üzere 6 Subat’ta bir afet yasadik. Bu anlamda biz Malatya Büyüksehir Belediyemizin yapmis oldugu Ekmek ve Yemek Fabrikasinin önem arz ettigini de görmüs olduk. Bu tesisi daha önceden ön görülerek, yapilmasaydi, yeni bir tesis yapmak aylarca belki de yillar sürecekti. Ama Ekmek ve Yemek Fabrikasi’nin daha önceden planlanmis olmasi, Malatya için büyük bir kazanim oldugunu görmekteyiz. Buradan herkese esit bir sekilde hizmet gittigini gördük” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile