Muhtesem Çocuklardan Bodrum'da Muhtesem Konser

Muhtesem Çocuklardan Bodrum'da Muhtesem Konser

Tepebasi Belediyesi Iki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrasi, kardes sehir Bodrum’da verdigi konser ile büyük begeni topladi.

Tepebasi Belediyesi Iki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrasi, verdigi konserler ile adindan söz ettirmeyi sürdürüyor. Tepebasi Belediyesi ve Bodrum Belediyesi arasindaki kardes sehir iliskileri çerçevesinde düzenlenen çesitli etkinliklerle proje paylasimlari, fikir alisverisleri devam ederken, kültür ve sanat alaninda da çalismalar yapilmaya devam ediyor. Bu çerçevede Tepebasi Belediyesi Iki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrasi, kardes sehir Bodrum’da muhtesem bir konser verdi. OASIS Bodrum’da gerçeklesen konsere Tepebasi Belediye Baskani Ahmet Ataç’in yani sira Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras ve çok sayida müziksever katildi.

Bodrum Belediyesi ev sahipliginde Simay Pala’nin sefliginde gerçeklesen konsere katilan 60 ögrenci, The Snow Storm, Underground Tango, Radetzky March, Can-Can ve Caravan adli eserleri icra etti.

“Atatürk’ün çocuklariyiz”

Konser sonrasi konusan Baskan Ataç, “Sevgili çocuklar, çok güzel bir gece ve çok basariliydiniz. Heyecanlaniyorum sizi görünce. Sizi çok seviyorum, iftihar ediyorum ve onur duyuyorum sizlerle. Biz ilerde bir gün yine geliriz. Çünkü bu orkestrada o kadar büyük bir emek var ki. Bu çocuklar 7 yasinda geldiler ve simdi genç oldular. 17 yasinda sistemden ayriliyorlar, dilerlerse egitici olarak sisteme giriyorlar. Bu gençlerimizi alirken hiçbir yetenek sinavindan geçirmedik. Egiticilerimiz sayesinde bu noktaya geldiler. Belki su an çaldiklari enstrümani çalmayi bilmiyordu. Ama zaman içinde o kadar güzel seyler oldu ki orkestra bu hale geldi. Her dinledigimde ayri bir keyif aliyorum. Çünkü müthis basarililar. Çok büyük insanlarla çaldilar, Fazil Say, Rengim Gökmen, Gülsin Onay gibi isimlerle çaldilar. Muammer Sun gözyaslariyla dinledi ve onlar için beste yazdi. Her zaman basariliyla bu isi yapiyorlar. Neticede bizim de bu cumhuriyete olan borçlarimizi bu çocuklari yetistirerek sunuyoruz. Simdi Filenin Sultanlari nasil ‘Biz Atatürk’ün kizlariyiz’ diyorsa bizim gençlerimiz de ‘Biz de Atatürk’ün çocuklariyiz’ diyorlar. Ben Ahmet baskanimiza da bizi agirladigi için tesekkür ediyorum. Kendisiyle çok güzel isler yapiyoruz. Adasima sahip çikin” dedi.



“Tepebasi’nda esen rüzgâri Bodrum’da da estirmek istiyoruz”

Bodrum Belediye Baskani Aras ise, “Tepebasi Belediyemiz muhtesem isler yaparken yanina her zaman sanati da koyuyor. Simdi sanat yumusak güç olarak kullaniliyor. Kardeslik, özgürlük, baris, demokrasi tohumlari ekmek için sanat kadar güçlü yumusak bir güç yok. Ben baskanimizi ziyaret ettigimde gördüm ki belediyenin odalarindan tüm belediyenin sokaklarina kadar sanatla bezenmis. O özenle olusturulmus. Bakiniz çocuklarimizi gördünüz hepsi muhtesem, çok yetenekli çocuklar. Hiçbir yetenek sinavina tabi tutulmadan gönülden yapilmasi da çok önemli. Onlarin bizlere verdigi konser çok siradan bir konser degildi. Muhtesemler, çok sevdik onlari. Tepebasi Belediyemizle biz kardes sehir olduk. Artik daha sik iliskilerle Tepebasi’nda esen rüzgâri Bodrum’da da estirmek istiyoruz” diye konustu.

Konser sonunda orkestra ayakta alkislandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile