Münevver Karabulut cinayeti davası kadın protestosuyla başladı

Münevver Karabulut cinayetinin görüldüğü dava duruşması öncesi Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve avukatı Aytekin Kaya ile Münevver'in an

Münevver Karabulut cinayetinin görüldüğü dava duruşması öncesi Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve avukatı Aytekin Kaya ile Münevver'in annesi Nagehan Karabulut Bakırköy Adliyesi'ne geldi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 30 Nisan'da görülen duruşmada davanın tutuklu sanıklarından baba Nida Garipoğlu, Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habip Kurt'un tahliyelerine karar verilmişti.

Adliye önünde toplanan bir grup kadın ise "Kadın cinayetine son" sloganları eşliğinde eylem yaptı. Kadın cinayetlerini protesto eden grup, eyleme katılan anne Nagehan Karabulut'a destek verdi.

Nagehan Karabulut, davada yargılanan Nida Garipoğlu ve 3 sanığın önceki duruşmada tahliye edilmelerine tepki gösterdi. Tahliyelerin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını anlatan Karabulut, yaptıkları itirazlardan ise bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Ayakta durmakta güçlük çeken Karabulut'a, adliye önünde eylem yapan kadınlar destek verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile