Munzur Üniversitesi Gelistirme Vakfi Kuruluyor

Munzur Üniversitesi Gelistirme Vakfi Kuruluyor

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz’in önerisiyle Munzur Üniversitesi Gelistirme Vakfi’nin kurulma çalismalarina baslandi.



Yerel seçimler öncesi Tunceli’yi ziyaret eden Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz’in önerisiyle Munzur Üniversitesi Gelistirme Vakfi’nin kurulma çalismalarina baslandi. Vakif senedinin hazirlandigini söyleyen Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, vakfin yörenin degerlerinin katilimiyla, hiç kimsenin ötekilestirilmedigi sekilde hizmet verecegini ifade etti.

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz’in kent ziyaretinde kendilerine Munzur Üniversitesi Gelistirme Vakfi kurulmasi yönünde öneride bulundugunu belirten Rektör Prof. Dr. Kenan Peker, “Biz de seve seve yörenin degerlerinin katilimiyla, hiç kimsenin ötekilestirilmedigi bu vakfin senedini arkadaslarimiza hazirlattik” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz’in Bingöl’de benzeri vakif kurulmasina öncülük yaptigini hatirlatan Prof. Dr. Peker, “Oradaki basarilari da herkes bildigi için aynisini bizim burada yapmamiz mümkün olabilir. Bingöl’deki vakfin etkisiyle orada ögrencilerin burs ve barinma gibi problemleri yok. Vatandaslarin da bir problemi yok. Bir ihtisas alani belirlendi aricilik diye. Herkes söyle düsünüyor hiçbir sey yapamazsam yüz tane ari alir geçimimi saglarim. Yani biz bunu ayni mantikla ilçelerimiz için düsündük. Mazgirt’te mese yetistiriciligi düsündük. Keza orada mineral su oldugu için onunla ilgili biyo dezenfektan üretme çalismasi, bunlarin altini vurgulayarak söylüyorum is dünyamiz bunlari dinleyip bizimle isbirligi yaparsa çok memnun oluruz. Mazgirt’te mese dogal yetisiyor ama orada tarlalarda yetistiriciliginin yapilmasi için Sinop Üniversitesi ile isbirligi yapiyoruz. Yine özellikle mineral sularin olmasi sebebiyle orada dezenfektan üretilmesi büyük bir firsat. Pülümür’de aricilik ve fidancilik ön plana çikiyor. Oranin dogal agaçlarinin fidanciligi için pilot uygulama yapmayi düsünüyoruz. Ovacik’ta aricilik ve sarimsak. Hozat’ta yogurtla, süt ürünleriyle ilgili projemiz var. Çemisgezek’te dut ve gül önemli potansiyel ifade ediyor. Pertek’te de tamamen saglik turizmi seklinde düsündügümüz konulardan biri” diye konustu.

Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, vakfin kurulusuna iliskin önümüzdeki günlerde kapsamli açiklama yapilacagini da sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile