Munzurlar, Turistlerin Ilgi Odagi

Munzurlar, Turistlerin Ilgi Odagi

Terörden arindirilarak huzur ve güvenin tesis edildigi Erzincan ve Tunceli’nin ortasinda bulunan 3300 rakimli Munzur Daglari, bugünlerde adeta sakli cennete döndü.

Zirvesinde kar, yaylalarinda açan rengarenk çiçekler ve siril siril akan derelerle dört mevsimin bir arada yasandigi Munzur Daglari, doga yürüyüsü (trekking) yapan yerli turistleri, fotograf sanatçilarini, doga tutkunlarini adeta cezbediyor.

Erzincan’in Tatlisu köyünden baslayip belirli bir mesafe araçla ardindan patika yolda doga yürüyüsü yaparak 3300 rakimli Munzur Daglarina çikan yerli turistler bir tarafi Erzincan diger yüzü Tunceli’ye bakan Munzurlarin doyumsuz manzarasiyla karsilasiyor.

Gördükleri muhtesem doga karsisinda hayranliklarini gizleyemeyen turistler gür akan dereleri geçip rengarenk açan çiçekleri koklayip kilometrelerce yürüdükleri yolun yorgunlugunu unutuyorlar.

Munzur Daglari eteklerinde çadir kurup koyun sürüsü otlatan yaylacilarla çektikleri fotograf ve videolarla ani kalici kilan turistler yöredeki en büyük buzul göl olan Yesil Göl’ün etrafinda kamp kurarak geri dönüse geçmeden uzunca mola verdiler.

Adrenali sevenler için bulunmaz bir doga, kamp kurmak için muhtesem alan oldugunu kaydeden vatandaslar, ulasmanin yorucu ama zorluklara degdigini belirttiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile