Muradiye Spor Kompleksine Kavusuyor

Muradiye Spor Kompleksine Kavusuyor

VAN – Van’in Muradiye Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Melih Aydogan, içerisinde yari olimpik yüzme havuzu, 250 kisilik kapali spor salonu ve gençlik merkezinin bulundugu spor kampüsünün insaatina basladiklarini söyledi.

Gençlik ve spor alaninda yapilacak olan çalismalar hakkinda bilgiler veren Kaymakam Aydogan, "Muradiye ilçemize spor yatirimlari çerçevesinde bir spor kompleksi kazandiriyoruz. Içerisinde yari olimpik yüzme havuzu, 250 kisilik kapali spor salonu ve gençlik merkezinin bulundugu spor kampüsü insa ediyoruz. Su an insaatlar basladi.

Ilçemizdeki gençlerin, çocuklarin kötü aliskanliklardan uzak durmasi, zamanini daha verimli geçirmesi, sporla, kültürle, sanatla istigal etmesi için bu yatirimlari önemsiyoruz. Sonuçta gençlik merkezimizin içerisinde atölyelerimiz, kitap kafemiz, çocuklarin farkli etkinlikler yapabilecegi bir gençlik merkezi insasi basladi.

Yine 250 kisilik spor salonumuzun içerisinde yer alan büyük sahamiz, iki tane antrenman sahamizla ve tribünleriyle çocuklarin hem toplu sporlari, hem bireysel sporlari yapabilecekleri bir alan olusturmaya çalisiyoruz. Yine devam eden yüzme havuzumuz, yari olimpik bir yüzme havuzudur. Denizden uzak olan bu yörenin insanlarinin yüzmeyi ögrenmesi ve yüzme sporuyla istigal etmesi için de bu yüzme havuzunun ilçemizin gençlerine, çocuklarina faydali olacagini degerlendirerek bu yatirimlari ilçemize kazandiriyoruz. Bu yatirimlarin ilçemize kazandirilmasinda Gençlik ve Spor Bakanligimizin, Spor Toto Teskilat Baskanligimizin, Van Büyüksehir Belediyemizin ve Muradiye Belediyemizin büyük destekleri var. Muradiye Belediyesi olarak spor yatirimlarinda öncü olmak istiyoruz. O yüzden de Muradiye Belediyesi olarak bu insaatlari gerçeklestiriyoruz. Van Büyüksehir Belediyemizin destekleriyle Spor Toto Teskilat Baskanligimizin katkilariyla bu yatirimlari ilçemize kazandiracagiz. Yine bu alanda yer almayan bir yatirimimizin daha müjdesini vermek istiyorum. Insallah yakin zamanda Muradiye Stadyumu’nun da ihalesine çikacagiz. Su an projesini hazirliyoruz. Insallah bu yatirimlara ek olarak Muradiye Stadi’nin da açilisini yapmak bizlere nasip olur. Bu spor yatirimlarinin, gençlik yatirimlarinin Muradiye ilçemize faydali olmasini temenni ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile