Murat Kekilli Gümüşhane’de

Murat Kekilli Gümüşhane’de

Gümüşhane Üniversitesi’nde (GÜ) ünlü sanatçı Murat Kekilli ile “Gel Beraber Bakalım” adlı kişisel gelişim semineri düzenlendi.

GÜ Sağlık Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere, sanatçı Murat Kekilli’nin yanısıra üniversite akademik ve idari personelinin ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Üniversitesi’nde düzenlenen kişisel gelişim seminerine konu olan Murat Kekilli’nin son albümündeki “Dizi Dizi Limonate” şarkısı üzerine Gümüşhane’ye gelme kararı alan Kekilli, hayranlarıyla seminerde bir araya geldi. Yeni albümündeki “Dizi Dizi Limonate” şarkısı ile hayranlarının karşısına çıkan ünlü sanatçı, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Seda Bostan “Zaman Yönetimi” konusunda, Öğr. Gör. Taşkın Kılıç “Alın teri değil, akıl teri dönemi” konusunda, Öğr. Gör. Hakan Sezerel “Kültür ve Deneyim” konusunda Öğr. Gör. M. Serhat Semercioğlu “Müzik Eşliğinde stres yönetimi” konularında katılımcılara bilgi verdi.

Programda akademisyenlerin seminerini tamamlamasının ardından ünlü sanatçı Murat Kekilli sahneye çıktı.

Toplum olarak gün geçtikçe değer ve yargılardan bir adım daha uzaklaşıldığını kaydeden Kekilli, “Dizi Dizi Limonate” şarkısı ile vurgulamak istediği mesajı şöyle açıkladı: “Kitle iletişim araçları bizleri yıllarca öyle ya da böyle oyaladı. Asıl görmemiz gerekenleri göstermediler. Değer yargılarımız allak bullak oldu. İnsanlığımıza bir şeyler oluyor. Zaman diye bir kavram elimize getirildi.

Bu zaman dilimi içerisinde acilen her şeye sahip olmamız gerektiği düşüncesine kapıldık. Sahip olmak ya da olmamak. Sorun buydu. Sahip olmakla insan mutlu olabilir miydi? Eğer mutlu olsaydı çağlar öncesinden gelen o insanların isimleri, bu zamana kadar ulaşırdı. Ama biz Sokrates’leri Karacaoğlan’ları Pir Sultan Abdal’ları biliriz. Çünkü bunların sahip olmak gibi dertleri yoktu. Sadece olmak istediler.”
Dizi ve filmlerin bilinçaltına çok farklı şekillerde girdiğini kaydeden Kekilli, “Sizlerle bizlere öğütlenen şeyler aynı. Yeryüzünün küçük küçük yönetenleri var. Bunlardan biri: Reyting. Hayatta her şey reyting olmuş. Onun için yapılamayacak hiçbir şey kalmamış. En güzel toplum; uyuyan toplumdur. İstediğiniz mesajı verdikten sonra her ürünü satabilirsiniz. Burası aydınlanma ve öğrenim yeridir. Bilinçaltında olan fikri parçalamak, atomu parçalamaktan daha zordur. Dizi ve filmlerdeki 25. kareleri örnek gösterebiliriz. Orada bizlere verilen mesajlarla alma zorunluluğu çekmiyoruz. ‘Biz bundan başkasını istemiyoruz’, düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bu yüzden mesajlar çok önemli. Bilinçaltınızın fişini çekin. Buraya bunun için geldim.” diye konuştu.

Seminer sonunda Kekilli’ye programa katıldığı için teşekkür plaketi takdim edildi. Ünlü sanatçı, hayranlarına son albümünden bir şarkı daha söyleyerek veda etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile