Muratpasa Belediye Baskani Uysal, Gençlerle Bulustu

Muratpasa Belediye Baskani Uysal, Gençlerle Bulustu

Antalya’da Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, Meltem Kampüs Etüt Merkezi bahçesinde gençlerle bulusmasinda “Antalya’nin ilk inovasyon merkezini kuran belediyeyiz. Bütün yeni fikirler, yeni girisimler için bir yuva orasi” dedi.

Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, Sosyal Iklim Dernegi ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Cografya Bölümü ögrencileriyle ‘iklim krizi’ baslikli söyleside bir araya geldi. Söyleside gençler, etüt merkezinin bahçesinde dev minderler üzerinde oturup Uysal’a sorular yöneltti.

Muratpasa, 9 kez ‘En Iyi Çevre Egitim Etkinlikleri’ ödülünü aldi

Sürdürülebilir çevre projeleri kapsaminda Türkiye’de bir ilk olan Çevreci Komsu Kart projesini hayata geçirdiklerini ayrica festivaller, çalistaylar, deniz dibi temizligi gibi farkindalik saglayacak çalismalar yaptiklarini belirten Baskan Uysal, bunun sonucunda Türkiye Çevre Egitim Vakfi’nca (TÜRÇEV) üst üste 9 kez ‘En Iyi Çevre Egitim Etkinlikleri’ ödülüne deger görüldüklerini aktardi.

Üniversite ögrencileri, iklim krizi ve çevre konusunda farkli projeler yürüttüklerini belirtirken Baskan Uysal, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Inovasyon Merkezlerinde (ASSIM) Gençlik Çalisma Platformu olusturabileceklerini söyledi.

Yeni fikirleri desteklemeye her zaman açik olduklarini söyleyen Baskan Uysal sözlerine söyle devam etti:

“Antalya’nin ilk inovasyon merkezini kuran belediyeyiz. ASSIM 2016’da faaliyete geçti. Orada startuplari destekliyoruz. Bir çesit kuluçka merkezi görevi görüyor. Bütün yeni fikirler, yeni girisimler için bir yuva orasi. Melek yatirimcilarimizi ariyoruz. Yeni fikirleri destekleyecek insanlara ihtiyacimiz var. Sik sik yarismalar yapiyoruz. Mücadelemizi sürdürüyoruz. Kim çevreyle ilgili bir bulus yaptiysa Antalya’da bizi muhakkak bulur. Yeni fikirleri desteklemeye her zaman açigiz.”

Baskan Uysal, söylesinin ardindan ‘Genç Iklim Dostu Belediye Baskani Olma Taahhüttü’ ve ‘Milano Kentsel Gida Politikasi Anlasmasi Katilim Mektubu’nu da imzaladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile