Muratpasa Belediyesinden Kizilarik Ve Yesildere Açiklamasi

ANTALYA – Muratpasa Belediyesi, Kizilarik ve Yesildere mahallelerinde ‘vakif mülkiyetindeki arazi’lere iliskin sorunun çözümü için girisimlerin yogun bir sekilde sürdügünü açikladi.

Muratpasa Belediyesi tarafindan yapilan açiklamada, “Belediyemiz, yaklasik 30 bin kisinin yasadigi Kizilarik ve Yesildere mahallelerinde ‘vakif mülkiyetindeki’ arazi sorunlarinin çözümü için girisimlerini yogun bir sekilde sürdüre gelmektedir” denildi.

Çözümün hazineye ait tasinmazlarin daha kisa sürede ekonomiye kazandirilmasini hedefleyen 4706 sayili kanun çerçevesinde mümkün oldugu belirtilen açiklamada, “Yasanin 4’üncü maddesi çizgisinde yayinlanan 313 sayili Milli Emlak Tebligi’nde ’Vakiflar Genel Müdürlügü ve mazbut vakiflar ile kamu kurum ve kuruluslarina ait üzerinde yapilasma bulunan tasinmazlar ile trampa edilir’ denilmektedir. Buna istinaden söz konusu arsalarin mahalleliye dogrudan verilmek üzere belediyemize devri, ilgili kamu kurum ve kuruluslarindan defaatle istenmistir. Ancak bu konuda ilerleme saglanamamistir. Gelinen asamada ilgili kamu kurum ve kuruluslarinin Kizilarik Mahallesi basta olmak üzere vatandaslarin tahliyelerini istedigini büyük bir üzüntüyle ögrendik” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile