Muratpasa'da Sualti Temizlik Timi Kuruluyor

Muratpasa'da Sualti Temizlik Timi Kuruluyor

Antalya’da, Muratpasa Belediyesi’nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Inovasyon Merkezleri (ASSIM) Çevre Platformu, sualti temizlik timi kuruyor. Avrupa Birligi (AB) Sivil Düsün Programinin ‘Temiz Deniz Temiz Gelecek’ projesiyle dalis egitimi alacak 20 genç, Antalya Sualti Dernegi üyeleriyle ekibi olusturacak. Ilk sualti temizligi, 21 Mayis’ta tarihi Kaleiçi Yat Limani’nda yapilacak.



Avrupa’nin en büyük sivil toplum kuruluslari yerleskesine ev sahipligi yapan ASSIM’de çok sayida sivil toplum kurulusu ve gönüllünün bir araya gelerek kurdugu Çevre Platformu, denizlerdeki kirlilige dikkat çekmek için sualti temizlik timi kuruyor. Su alti temizlik timi, AB Sivil Düsün Programi çerçevesinde hazirlanan ‘Temiz Deniz Temiz Gelecek’ projesiyle olusturulacak. Antalya Sualti Dernegi’nin paydasi oldugu projeyle dalis egitimi alacak 20 gönüllü genç, dernek üyeleriyle Çevre Platformunun sualti temizlik ekibini olusturacak.

Antalya Sualti Dernegi Baskani Semih Basaran, denizlerde ve Türkiye’nin iç sularinda canli popülasyonunun ve türlerin giderek azalmasi, müsilaj gibi sorunlarin yasanmasinin kirliligin en önemli göstergesi oldugunu söyledi.

Projenin, bu çerçevede, deniz kirliligi konusunda farkindalik olusturmayi hedefledigini belirten Basaran, “Projemizin gençlerimizin daha duyarli olmalari ve sivil toplum çalismalarinda aktif rol olmalari açisindan da faydali olacagini düsünüyoruz” dedi.



“Ilk temizlik Yat Limani’nda”

Proje çerçevesinde verilecek dalis egitimi için, daha önce yapilan duyuruyla, 20 genç seçildi. Hiç dalis egitimi almamis, saglik sorunu bulunmayan ve yaslari 16 ile 30 arasinda degisen gençler, Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu’nca yetkilendirilen dalis okullarinda egitim alacak. Egitimleri basariyla tamamlayan CMAS-1 dalis sertifikasi verilecek.

Sertifikalarini alan gençler, Antalya Sualti Dernegi üyeleriyle ilk temizlik dalisini 21 Mayis Cumartesi tarihi Kaleiçi Yat Limani’nda yapacak. Etkinlikte ayrica, biyolojik çesitliligin korunmasina dikkat çekmek için denize levrek yavrulari birakilacak.

“Çevre festivaline katiliyorlar”

Bununla birlikte ASSIM Çevre Platformu ve Tarim Platformu, Muratpasa Belediyesi’nin 12-15 Mayis tarihlerinde 3’üncüsünü düzenleyecegi Çevre Festivali’ne de katilacak. Platformlarin standinda Antalya’nin endemik bitki türleri, balik türleri ve kus türleri fotograf, sualti dalislarinda çikarilan ilginç malzemelerden olusan sergiler açilacak. Sualti dalisi hakkinda basit teorik egitimler, çocuklara yönelik saglikli atistirmalik atölyesi, tohum topu atölyesi gibi etkinlikler de gerçeklestirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile