Muratpasa'da Yeni Nesil Girisimcilik Ve Yatirimcilik

Antalya’da, Muratpasa Belediyesi’nin yenilik, bulus ve girisim destekleme merkezi ASSIM Inovasyon, paya dayali kitle fonlama platformu C0-CEO’su Enis Erdem Yurdatapan’i çevrimiçi etkinlikte konuk etti. Etkinlikte kitle fonlamasinin girisimciler ve yatirimcilar için sagladigi avantajlar anlatildi.



Muratpasa Belediyesi ASSIM Inovasyon’un Subat ayi çevrimiçi etkinliginin konugu Anadolu’nun kadim gelenegi imeceyi online platforma tasiyan Türkiye’nin ilk kitle fonlama platformunun C0-CEO’su Enis Erdem Yurdatapan oldu. Yeni nesil finansman araci olan ‘paya dayali kitle fonlamasi’nin konusuldugu çevrimiçi etkinlikte, bu yeni modelle girisimcilerin finansal kaynaga nasil ulasabilecekleri, yatirimcilarin da gelecegin sirketlerine nasil ortak olacagi anlatildi.

“Kitle fonlamasi nedir?”

Paya dayali kitle fonlamasi, girisimcinin projesinin veya girisim sirketinin paylarinin bir kismini, finansman temin etmek amaciyla Sermaye Piyasasi Kurumu (SPK) tarafindan lisanslanmis bir platform üzerinden satisa sunmalari anlamina geliyor. Satisa sunulan paylarla, yatirimcilardan kampanya süresi içerisinde para toplanmasi saglanirken bu yeni nesil finansman araci ile ihtiyaç duyulan fon saglanmis oluyor. Finansman arayanlarin, banka kredilerine, yüksek finansman maliyetlerine ya da borçlanmaya gerek kalmadan girisimcilerin kaynak bulmalarini saglayan bu modelde yatirimcilar, gelecegin fikirlerine 1 TL ile bile ortak olabiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile