Murzioglu Açiklamasi 'Is Birligine Haziriz'

Murzioglu Açiklamasi 'Is Birligine Haziriz'

Kuzey Makedonya Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) Yönetim Kurulu Baskani Salih Zeki Murzioglu’nu ziyaret etti. Ziyarette karsilikli olarak yatirim ve is birligini artirmak adina ortak bir çalisma yapilmasi karari alindi.

Kuzey Makedonya Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Samsun TSO Yönetim Kurulu Baskani Salih Zeki Murzioglu’nu makaminda ziyaret etti. Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Dilmen’in de bulundugu ziyarette, karsilikli is birligi ve yatirim imkanlari görüsüldü. Ziyaretleri nedeniyle konugu Jovan Manasijevski’ye tesekkür eden Baskan Salih Zeki Murzioglu, Samsun’un ekonomi, sanayi ve ihracat potansiyelinin yani sira öne çikan sektörlerine iliskin bilgiler verdi.

Murzioglu: “Is birligine haziriz”

Konusmasinda, Samsun’un, sahip oldugu alternatifli üretim ve hizmet altyapilari ile potansiyeli oldukça yüksek bir sehir oldugunu belirten Murzioglu, “Samsun’umuz gerek sanayi altyapisiyla, gerek saglik yatirimlariyla gerekse turizm ve tarim alanlariyla Karadeniz Bölgesi’nin en önemli ve en büyük kenti. Türkiye’de sadece birkaç ile nasip olan hava, kara, deniz ve demiryolu ulasim hatlariyla Samsun bir lojistik kent konumunda. Iki ülke arasinda her geçen gün daha da ileriye tasinan bir isbirligi söz konusu. Kuzey Makedonya ile Türkiye’nin geçmisten gelen kültürel baglarinin ticarete daha fazla yansitilmasi konusunda da her türlü is birligini yapmaya haziriz. Insallah bugün yaptiginiz ziyarette amacimiza katki saglar” dedi.



Manasijevski: “Amacimiz ticareti gelistirmek”

Ev sahipliginden dolayi Baskan Murzioglu’na tesekkür eden Kuzey Makedonya Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski de büyükelçilik olarak, farkli illerde ülkelerini tanitan toplantilar yapmaya gayret ettiklerini vurguladi. Bu zamana kadar Istanbul, Ankara, Izmir, Kocaeli, Bursa gibi büyüksehirlerde ticaret ve sanayi odalariyla beraber ülkelerini anlatan toplantilar yaptiklarini belirten Manasijevski, “Samsun’un da büyük bir potansiyeli oldugunu biliyoruz. Biz, daha fazla sehirde ülkemizi tanitmak, karsilikli ticaretimizi artirmak istiyoruz. Türkiye büyük bir ülke. Iki ülke arasinda gelismis ve gelismekte olan bir ticaret hacmi var. Bizim amacimiz da ticaret hacmini daha da gelistirmek. Bu nedenle de ticaret ve sanayi odalariyla birlikte çesitli çalismalar yapiyoruz. Ülkemizde 80 bine yakin firma mevcut ve bu firmalarin iki bin tanesi Türk sermayeli Türk firmasi. Makedonya küçük bir ülke olarak görünse de tüm Avrupa ülkeleri ve Türkiye ile serbest ticaret anlasmalari bulunmakta. Ülkemizde çok firsat var. Daha çok Türk yatirimciyi Makedonya’ya bekliyoruz” diye konustu.



Ortak çalisma yapilacak

Büyükelçi Jovan Manasijevski ayrica, ilerleyen günlerde Samsunlu sanayicilere ülkelerindeki yatirim firsatlarini anlatan bir toplanti yapmak istediklerini ve daha sonra da ikili is görüsmesi organize etmeyi düsündüklerini sözlerine ekledi. Ziyarette karsilikli yatirim ve is birligini artirmak adina ortak bir çalisma yapilmasi karari alindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile