Murzioğlu, Eleştirilere Cevap Verdi

Murzioğlu, Eleştirilere Cevap Verdi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, mayıs ayı meclis toplantısında eleştirilere cevap verdi.

Meclis Başkanı Sedat Demirci’nin başkanlığında yapılan mayıs ayı toplantısında söz alan TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, isim vermeden yaptığı konuşmada kendisini arayan bazı kişilerin Samsun’un sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasına göre 33. sırada yer almasının hesabını sorduklarını belirtti.

Yapılan sıralamanın hangi kriterlere göre yapıldığının bilinmeden eleştiriler yapıldığını ifade eden Salih Zeki Murzioğlu, “Bu hafta açıklanan illerin sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasına Samsun 33. sırada yer aldı. Bazı arkadaşlarımız bize telefon açarak ‘siz şunları yaptık, bunları yaptık diyorsunuz ama Samsun 33. sırada’ diyorlar. Siz bir şey yapsaydınız Samsun 33. sırada olmazdı. Bunu bana diyen arkadaş hangi kritere göre Samsun’un 33. sırada olduğunu hiç sorgulamıyor. Samsun 33. sırada, 500 milyon lira civarında bir ihracat gerçekleştirdik 2011 yılında, 5 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Gaziantep 30. sırada. Bizim 10 mislimiz ihracat gerçekleştiren Gaziantep 30. sırada, bunu damı görmüyorsun da gelip bizi eleştiriyorsun? Ekonomi ile bunun bir alakası yok. Biz de ‘ekonomide çok iyiyiz, birinci sıradayız’ demiyoruz, böyle bir iddiamız da yok. Hangi kriterlere göre Samsun’un 33. sırada olduğu ile ilgili sizlere birkaç örnek vereyim; nüfus yoğunluğu, yaşa özel doğurganlık oranı, genç bağımlı nüfus oranı, net göç hızı, şehirleşme oranı, eğitim göstergelerinde okuryazarlık, okuryazar kadın nüfus oranı, mesleki ve teknik liseler okullaşma oranı, sağlık göstergeleri, 100 bin kişiye düşen hastane yatak sayısı gibi kriterler var. Bunların arasında Samsun sıralamaya konulduğunda 33. sırada. Ben şahsıma 33. sırada çıkmasına sevindim. Eğer Samsun 33. sırada çıkmasaydı, geçen aylarda eleştirdiğimiz o teşvik ikinci sırada çıkacaktı, üçüncü sırada olmayacaktı. Kekse 60-70’lerde çıksaydık ta beşinci dereceden teşvikten faydalansaydık. Beni arıyorlar, bunu sorguluyorlar. Önce altını üstünü araştırsınlar ondan sonra sorgularını yapsınlar” dedi.

Samsun’da konteynır taşımacılığının durdurulduğu yönünde asılsız söylentiler olduğunu belirten Murzioğlu, “Aldığım bir duyumlara göre Samsun’da konteynır taşımacığının durdurulduğu söyleniyor. Yok böyle bir şey. Konteynır taşımacılığı son hızıyla devam ediyor. Elimde bir veri var, 2011 Ağustos ayında başlamış, 15 bin teu konteynır buradan doldurulup gönderilmiş. Bana bunu soran gazeteci arkadaşlarım buradan benim söylediklerimi alıp da gazetede yazsınlar. Benim söylediğim cümlenin içinden 3 tane kelimeyi alarak aralarını doldurup lütfen yayınlamasınlar.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile