Murzioglu'ndan Bakan Memisoglu'na Saglik Sektörü Dosyasi

Murzioglu'ndan Bakan Memisoglu'na Saglik Sektörü Dosyasi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) Yönetim Kurulu Baskani ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskan Yardimcisi Salih Zeki Murzioglu, ilaç sanayi, medikal, saglik hizmetleri ve uluslararasi saglik turizminde yasanan sorunlar ve çözüm önerilerinin degerlendirildigi, “TOBB Saglik Sektörü Istisare Toplantisi”nda Saglik Bakani Prof. Dr. Kemal Memisoglu’na, "Samsun Saglik Sektörü Sorun ve Çözüm Önerileri" içerikli dosya sundu.

Baskan Salih Zeki Murzioglu, Saglik Bakani Prof. Dr. Kemal Memisoglu’nun katilimiyla düzenlenen, "TOBB Saglik Sektörü Istisare Toplantisi"na katildi.

TOBB Ikiz Kuleler’de Dünya Odalar Federasyonu Baskani ve TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu baskanliginda gerçeklestirilen toplantida, ilaç, medikal, kozmetik, saglik hizmetleri ve uluslararasi saglik turizmi sektör temsilcileri hazir bulundu. Toplantida ilaç sanayi, medikal, saglik hizmetleri ve uluslararasi saglik turizminde yasanan sorunlar masaya yatirilarak, çözüm önerileri degerlendirildi.

Murzioglu: “Sorunlarimizi ve çözüm önerilerimizi dile getirdik”

Toplantinin ardindan Samsun TSO Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Baskan Yardimcisi Salih Zeki Murzioglu, Saglik Bakani Prof. Dr. Kemal Memisoglu’na, Samsun’daki saglik sektörü temsilcilerine danisilarak hazirlanan, sorun ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sundu. Istisare toplantisinin çok faydali geçtigini kaydeden Baskan Salih Zeki Murzioglu, “Dünya Odalar Federasyonu Baskanimiz ve TOBB Baskanimiz Sayin M. Rifat Hisarciklioglu saglik sektörünün tüm bilesenlerini, Saglik Bakanimiz Sayin Kemal Memisoglu’yla bir araya getirdi. Baskanimiz Hisarciklioglu yaptigi konusmada, saglik sektöründe sürdürülebilirligi saglamak ve sektörü gelecege hazirlamak için bütçe ve finansman imkanlarinin artirilmasi gerektigini ifade etti.

Ayrica, yasanan sorunlari ve çözüm önerilerini siraladi. Ülkemizin saglik turizmi konusunda önemli bir potansiyeli var. Samsun da saglik hizmetleri bakimindan çok alternatifli ve gelismis bir sehir. Sektörün gelisiminin desteklenmesi ülkemize de bu baglamda büyük katki saglayacaktir. Biz de bu anlayisla Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi olarak medikalcilerden, hastanelere, agiz ve dis sagligi bakim merkezlerinden optikçilere kadar sektöre hizmet eden paydaslarimizla bir araya gelerek detayli ve titizlikle hazirladigimiz ‘Samsun Saglik Sektörü Sorun ve Çözüm Önerileri’ raporumuzu Sayin Bakanimiza ilettik. Sayin Bakanimiz ve degerli ekibi sag olsunlar iletisime açik sekilde her konuya duyarlilik gösterdi. Oda olarak sektörlerimizin gelisimine yönelik girisimlerde bulunmaya devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile