Muş Defterdarı Öztürk'ten Vergi Haftası Ziyaretleri

Muş Defterdarı Mehmet Öztürk, 21. Vergi Haftası Kutlamaları kapsamında Vali Erdoğan Bektaş ile Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şihmus Sinecem'i ziyaret etti.

İlk olarak Vergi Dairesi Müdürü Gürkan Aytan, Gelir Müdürü Gönül İlhan ve Defterdar Yardımcısı Fahrettin Palaoğlu ile beraber Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret eden Defterdar Mehmet Öztürk ziyaret esnasında Vergi Haftası ile ilgili etkinlikler hakkında bilgi verdi. Önemli bir haftayı kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Defterdar Öztürk, Vergi Haftası'nın 1990 yılından itibaren kutlanmaya başlandığını ve bu yıl ikincisini kutladıklarını söyleyerek; "Devletin ve toplumun ortak ihtiyaçlarını
karşılamak üzere gerçekleştirdiği kamu hizmetlerinin en önemli kaynağını vergi gelirleri oluşturmaktadır. Ülkemizde de vergi gelirlerinin toplanması görevini Gelir İdaresi Başkanlığı yerine getirmektedir. Defterdarlığımız, devletin gelir politikalarını adalet ve tarafsızlık içinde uygularken, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu sağlamak ve mükellef haklarını gözeterek yüksek kalitede hizmet sunmak üzere, saydamlık, hesap verebilirlik, katılımcılık, verimlilik, etkinlik ve mükellef odaklılığını temel
ilke edinmiş bir idaredir. Defterdarlığımız, mükelleflerimizin vergiye ilişkin yükümlülüklerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yerine getirebilmesi için, vergilendirme süreçlerini daha verimli ve kaynakların daha etkin kullanımını sağlayacak şekilde düzenlemek ve doğru bilgiye en kolay ve en çabuk şekilde ulaşmalarını sağlamak üzere, teknolojik imkanlardan en üst düzeyde yararlanmaktadır" dedi.
Vali Erdoğan Bektaş ise verginin öneminden bahsederek; "Gelişmiş ülkeler arasında yer almak istiyorsak, düzenli vergi bilincinin oluşmasına katkı sağlamalıyız. Verginin ne kadar önemli olduğuna gelişmiş ülkelere bakıldığı zaman anlıyoruz. Avrupa'ya baktığımız zaman vergi bilincinin en üst seviyede olduğunu görüyoruz. Vergi ödeme konusunda Avrupa standartlarını yakalayabildiğimiz zaman bizde de çok güzel şeylerin olacağını görebileceğiz" diye konuştu.
Defterdar Mehmet Öztürk ve beraberindekiler daha sonra, MTSO'yu ziyaret etti. MTSO Başkanı Şihmus Sinecem ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüşen Defterdar Öztürk, "Vergi bir devletin en önemli gelir kaynağıdır. Vergisiz bir devlet düşünülemez. Vergi her gün güncelliğini muhafaza etmesi gereken bin kavramdır. Özellikle ülkemizin mali krize girdiği, bütün dünyanın bir finans krizi ve ekonomik kriz yaşadığı dönemde vergiler çok daha önem ve anlam ifade etmektedir. Hiçbir devlet vatandaşından yüksek
vergi almak istemez, vatandaşın üstündeki yükünü en aza indirmek ister. Ancak devletler tabii şartlarına göre hareket etmek zorundadır. Bu yönüyle de ülkemizde birçok kalemlerde vergi indirimi yapılmaktadır" dedi.
Şihmus Sinecem ise, "Ekonominin lokomotifi olan vergi çok önemlidir. Günümüzde nakit para ve nitelikli eleman sıkıntımız var. Yani, adama göre iş değil, işe göre adam önemli, ülkemizin kalkınması konusundan verginin büyük önem arz ettiğine inanmaktayız" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile