Mus Seker Üretim Sanayi A.S. tarafindan 24 Eylül’de baslatilan üretim kampanyasi sürecinde 270 bin ton pancar islenerek 39 bin ton seker, 10 bin ton melas ve 75 bin ton küspe elde edildi. Mus Seker Üretim Sanayi A.S. Genel Müdürü Turgut Kizilkaya, 40. pancar alim kampanyasinin sorunsuz sekilde tamamlandigini söyledi.
Bu yil yaklasik 300 bin ton pancar alimi hedeflediklerini ancak yasanan kuralik nedeniyle ürün kaybi yasadiklarini hatirlatan Kizilkaya, buna ragmen çok iyi bir kampanya sezonu geçirdiklerini belirtti.
Kampanya süresince bin 280 çiftçiden 270 bin ton pancar alimi gerçeklestirdiklerini kaydeden Kizilkaya, “Buna karsilik 39 bin ton seker, 10 bin ton melas ve 75 bin ton kuru küspe üretimi yaptik. Çiftçimize pancar bedeli olarak yaklasik 130 milyon lira ödeme yapilacaktir. Mus ekonomisine 350 milyon liralik katki saglandi. Kampanyamiz sona erdi. Ancak biz fabrika olarak önümüzdeki sene için planlarimizi yapiyoruz. Bu açidan çiftçilerimizin ekim alanlarini artirmasini istiyoruz. Biz fabrika olarak her zaman çiftçimizin yanindayiz” dedi.
Fabrikanin devralindigi tarihten itibaren 60 milyon lira harcama ile birçok revizyon gerçeklestirdiklerini aktaran Kizilkaya, “Burada amaç çiftçimizden daha çok pancar alip günlük kapasitemizi artirmaktir. Çiftçinin bekleme süresini azalttik ve tarlada pancar kalma korkusunu minimize ettik. Bizde kota sikintisi yok. Çiftçilerimize sürekli söylüyoruz, ekebildiginiz kadar ekin ve biz tüm pancarlarinizi aliriz” diye konustu.
Mus Ekonomisine 350 Milyon Liralik Seker Katkisi
Mus Ovasi’nda bin 280 çiftçi tarafindan üretimi yapilan seker pancarindan 2021-2022 yilinin 40. dönem kampanyasinda kent ekonomisine 350 milyon liralik katki saglandi.



















