Mus'ta 10 Ögretmen Almanya'ya Gidiyor

Mus'ta 10 Ögretmen Almanya'ya Gidiyor

Mus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafindan Türkiye Ulusal Ajansina sunulan “Okuldan Vazgeçme! Gelecegine Sekil Ver!” AB destekli Erasmus+ projesi kapsaminda 10 ögretmen egitim almak için Almanya’ya gidiyor.

Mus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yaklasik 5 bin basvuru arasindan seçilerek 20 bin 540 Euro hibe destegi ile kabul edilen “Okuldan Vazgeçme! Gelecegine Sekil Ver!” projesi ile okullarin en büyük sorunu olan ögrenci devamsizligi ve erken terklerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Projeyle ilgili bilgi veren Mus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erhan Subasi, projeyi gerçeklestirme amaçlarinin son yillarda okuldaki ve birçok egitim kurumundaki en önemli problemlerden olan ögrenci devamsizligi ve okulu erken terk etme oranin fazla olmasinin önüne geçmek oldugunu söyledi.

Proje kapsaminda ögretmenlere yönelik Ingilizce ve bilgisayar kursu ile arastirma ve hazirlik çalistaylari gibi çesitli faaliyetler gerçeklestirdiklerini kaydeden Subasi, “Simdi de projemizin yurt disi hareketlilik faaliyetini gerçeklestirecegiz. Proje kapsamda okulumuzda görev yapmakta olan 10 ögretmeni Almanya’ya gönderiyoruz. Bu ögretmenlerimiz Almanya’da 5 ve 7 günlük egitimlere katilacaklar. Yurt disi faaliyetleriyle ögretmenlerimiz, devamsizligin ve erken okul terkinin azaltilmasi için Avrupa egitim sisteminde uygulanan basarili örnekleri yerinde görme firsati bulacaklar ve alacaklari egitimlerle yenilikçi yöntemler ögrenerek mesleki anlamda daha donanimli hale geleceklerdir. Avrupa’da edinecekleri kazanim ve tecrübeleri hem kendileri kurumumuzda uygulayacak hem de meslektaslariyla ve çevre ile paylasarak ögrencilerin devamsizlik ve erken terk sorunlarinin önlenmesinde daha etkin yöntemler uygulanabilecektir. Projenin yaziminda ve yürütülmesinde emegi geçen tüm mesai arkadaslarima tesekkür ediyorum. Okulumuz ve ilimiz için hayirli ve faydali olmasini temenni ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile