Mus'ta 3 Ayi Yaylada Geçiren Çiftçiler Köylerine Dönmeye Basladi

Mus'ta 3 Ayi Yaylada Geçiren Çiftçiler Köylerine Dönmeye Basladi

Mus’ta 3 ay boyunca yaylada kislik peynir, yogurt ve tereyagi ihtiyaçlarini karsilayan yaylacilar, köylerine dönmeye basladi.

Özellikle kirsal kesimde yasayan ve geçimlerini hayvancilikla saglayan besiciler, tarim arazilerinin hasat edilmesiyle yeniden köylerinin yolunu tuttu. Engebeli ve patika yollari asarak köylerine ulasan çiftçiler, süt sagimina köylerinde devam ediyor. Yilin yaklasik 3 ayini serin yaylalarda geçiren çiftçiler, elde ettikleri sütten peynir, tereyagi ve yogurt üreterek geçimlerini saglamaya çalisiyor.

Üretime köyde devam eden berivanlardan Naime Baytar, mayis ayinda yaylaya çiktiklarini ve iki ay boyunca süt, peynir ve tereyagi ürettiklerini söyledi.

Elde ettikleri ürünleri satarak geçimlerini sagladiklarini ifade den Baytar, “Iki ay aradan sonra tekrar köyümüze indik. Simdi köyde yasamimiza devam ediyoruz. Burada da koyun sagip üretimimizi sürdürüyoruz. 30 yildir koyun sagiyorum” dedi.

Yaylada kislik ihtiyaçlarini karsiladiklarini anlatan Hatip Tan ise “Tarim arazilerinin biçilmesiyle köye dönüs yaptik. Su anda meslegimize köyde devam etmek zorundayiz. Süt sagimini köyümüzde sürdürüyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile