Aralik ayinda baslayan kuzu ve oglak dogumlari, küçükbas hayvan yetistiricilerinin mesaisini artirdi. Geçmis yillarda kisin çetin geçtigi kentte hava sicakliginin mevsim normalleri üzerinde seyretmesi, kuzu ve oglak bakimi yapan besiciler için avantaj oldu. Mus Ili Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Nimet Salkim, 550 bin kuzu dogumu beklediklerini ifade ederek, "Mus’ta yaklasik 1 milyon 300 bine yakin küçükbas hayvan varligimiz var. Bu hayvan varligimizdan, 700 bin anaç koyundan bu yil ortalama 550 bine yakin kuzu, 50 bin anaç keçiden ise 40 bin oglak dogumu bekliyoruz. Bu yil mevsim de güzel geçtigi için hayvanlarimizin bakimlarini disarida yapiyoruz. Geçmis yillara baktigimizda bu mevsimlerde 1,5-2 metre kar oldugu için hayvanlarimizi içerde yemlemek zorunda kaliyorduk. Dogumlar bu yil erken basladi.
Erken dogan yavrular, çiftçilerimiz için de çok faydalidir. Su an kuzularimizi anneleri ile bulusturduk, çok keyifli bir bulusma oldu" ifadelerini kullandi.
Hayvan yetistiricisi Bayram Köç ise, “Bu sene hava çok güzel gidiyor. Koyunlarimizin dogumlari basladi.
Saglikli dünyaya gelen yavrulardan ötürü çok mutluyuz" dedi.
Mus'ta 550 Bin Kuzu Ve 40 Bin Oglagin Dogumu Bekleniyor
Bir milyon 300 bin civarinda küçükbas hayvan varligi ile Türkiye’nin önemli hayvancilik kentlerinden biri olan Mus’ta, kuzu dogumlari basladi. Büyükbas ve küçükbas hayvan yetistiriciliginin yaygin yapildigi Mus’ta; 700 bin koyundan 550 bin kuzu, 50 bin keçiden ise 40 bin oglak dogumu bekleniyor.



















