Muş'ta '8. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları'

Muş'ta düzenlenen "8. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Spor Oyunları" kortej yürüyüşü ile başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığınca düzenlenen etkinlik, Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan ve sporcuların katıldığı kortej yürüyüşü ile start aldı.
Kalkan, 15 kentten 215 sporcunun müsabakalara katılacağını belirterek, kentler arasındaki işbirliğini sağlamak, yetenekli sporcuları belirlemek ve bu sporcuları olimpik eğitim merkezine taşımayı hedeflediklerini söyledi.

"Bu tür etkinliklerle ülkemizde kış sporunu yaygınlaştırıp, kulüp ve sporcu sayısını da artırmayı hedefliyoruz" diyen Kalkan, Muş'un söz konusu organizasyonu yapmaya çok istekli olduğunu ve gelen yoğun talep üzerine yarışmayı kentte düzenlediklerini kaydetti.

Muş Kayak İl Temsilcisi Bülent Solmaz ise bu tür faaliyetlerin Muş'un tanıtımına büyük katkı sağladığını bildirerek, yarışmaların en iyi şekilde gerçekleşmesi için büyük çaba gösterdiklerini ifade etti.

Solmaz, "İlimize gelen sporcu ve teknik heyeti ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Yarışma yarın başlayacak ve 2 gün sürecek. Bu süre zarfında misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız" diye konuştu.

İki gün sürecek etkinliğe Ağrı, Ardahan, Bitlis, Bingöl, Bayburt, Gümüşhane, Erzurum, Erzincan, Van, Sivas, Kars, Iğdır, Tunceli, Hakkari ve Muş'tan 215 sporcu katılacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile