Muş'ta ‘anadolu’dan Afrika’ya Şefkat Eli’ Konferansı Düzenlendi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sosyal Değerleri Tanıtma ve Yaşatma Topluluğu’nun davetlisi olarak Muş’a gelen Op.

Dr. Fahrettin Er, 'Anadolu'dan Afrika'ya Şefkat Eli' konulu konferans verdi. 3 seanslı verilen konferansın ilki Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda verildi.

Düzenlenen programda, Dr. Fahrettin Er, Afrika'da bir grup Türk doktoruyla yaptıkları tedavi ve ameliyatlarla orada yaşanan yoksulluğu gösteren fotoğrafları vatandaşlarla paylaştı. Afrika'da hiç doktor yüzü görmemiş ve aç insanların yaşadığını belirten Er, Türk doktorları olarak 4 yıldır Afrika'ya gittiklerini ve birçok hastayı tedavi ettiklerini ifade etti.

Türkiye'deki hayırseverlerin yardımlarıyla Nijer'de 40'a yakın su kuyusu açıldığını ve insanların belki de hayatlarında ilk defa temiz su içtiklerini söyleyen Er, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: “Çok sayıda kurum, kuruluş ve kişi bize destek verdi. Bir insana yardım etmek için onun dilini bilmek gerekmiyor. Orada binlerce insanı tedavi ettik. Çok sayıda su kuyusu açtık. 12 bin kadına üçü dişi, biri erkek olmak üzere oğlak dağıttık. Önümüzdeki günlerde gene Afrika'ya gideceğiz. Bize devletimiz de büyük katkı sağladı. Afrika anılarımızı 250'si yurt dışında olmak üzere bin 100 yerde anlattık ve anlatmaya devam ediyoruz.”“AFRİKA, ANADOLU İNSANININ ŞEFKATLİ VE MERHAMETLİ ELİNİ BEKLİYOR”Başta Nijer olmak üzere Afrika ülkelerinde en büyük sorunun beslenme ve barınma olduğunu ve yaş ortalamasının 40 olduğunu belirten Dr. Er, “Afrika insanı Anadolu insanının şefkatli ve merhametli elini bekliyor. Afrika insanı Türkiye'den gelen doktorlara 'beyaz adam kötüdür' demiyor. Türkiye'den geldiğimizi söyleyince gözlerinin içi gülüyor. Bölgedeki Türk okulları ülkemiz insanına karşı sevgi bağı oluşturmuş. Afrikalı, Türklere 'iyi yürekli beyaz adam' tabirini kullanıyor. Beyaz insana duyduğu öfke yerinin Türkler sayesinde sevgi almış. Nijer'de 2 asır önce meydana gelen bir sorunun çözümünde katkı sağladığı için çoğu aileler çocuklarına Abdülaziz ismini vermiş. Dönemin Osmanlı Padişahı Abdülaziz'in ismini vererek Türk insanına karşı vefa göstermişler. Açlıktan çocuklar ölmemesi için Afrika insanına şefkat elimizi uzatalım. Zaten hali hazırda da bizden başka uzatacak bir el de yok.” diye konuştu.

Dr. Fahrettin Er, konuşması sırasında yaptıkları ameliyatlar ile orada yaşanan yoksulluğu gözler önüne seren fotoğraflar gösterdi. Öğrencilerle bir araya gelen Er, daha sonra Gökkuşağı Derneği organizasyonu ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde ailelere yönelik bir konferans verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile