Muş'ta Beyaz Esaret

Muş'ta Beyaz Esaret

Muş’ta etkili olan kar yağışı 205 köy yolunu ulaşıma kapatırken, şehir merkezinde ise adeta hayat durma noktasına geldi.

İki gündür etkili olan kar yağışı, bugün yerini güneşli havaya bıraktı. Aralıksız bir şekilde etkisini sürdüren kar yağışı şehir merkezinde yaklaşık 2 metreye ulaşırken kırsalda ise yaklaşık 5 metreye kadar çıktığı belirtildi. Dün etkili olan kar yağışından dolayı kapanan toplam 368 köy yolunun 150’sinin ulaşıma açıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, bugün ise 205 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.



“KIRSALDA KAR KALINLIĞI YAKLAŞIK 5 METREYE ÇIKTI”

Köylerde diyaliz hastaları, doğum ve ölüm vakalarının çalışmaları ciddi anlamda etkilediğini kaydeden Yentür, “Rahatsız olan hastalar, diyaliz hastaları, doğumlar, ölümler bizim çalışmamızı ciddi manada etkilemektedir. Bu çalışmaları yaparken de öncelik bunlar ile hareket ettiğimiz için bir dizi zorluklar yaşamaktayız. Fırtına ve tipiden dolayı yüksek yerlerde yer yer 5 metreyi aşan kar ile fırtınalarından sıkıntılı olan yollarımız oldu. Bunların tamamını açmaya çalışacağız. Dün itibariyle yaklaşık 150 köyümüzün yolunu ulaşıma açtık. Bugün ve yarın inşallah bütün yollarımızı açmış bulunacağız” dedi.

“18 BİN KİLOMETRE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI YAPTIK”

İl Özel İdaresi ekiplerinin 7/24 esasına göre hizmet verdiğini vurgulayan Yentür, “İl Özel İdaresi personelimiz 7/24 esasına göre çalışmaktadırlar. Bugün sabaha karşı 03.30’a kadar en az on tane makinemiz çalışmış, sabahleyin yine 08.30’da araçlarımız devam ettiler. 15 bin kilometre kadar karla mücadele etmiştik. Bununla beraber yaklaşık 18 bin kilometrelik bir yol ağının temizliği olacaktır. Köy içlerinde personellerimiz birer birer bütün vatandaşların seyri seferini kolaylaştırmak için her türlü kolaylığı sağlamaktadırlar. Vatandaşlarımızın rahat ulaşımlarını sağlamak için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Hastalar, ölüler dediğim gibi bizim çalışma performanslarımızı aksatmasa 3 bin kilometreye yakın olan yol ağımızı üç günde temizliyoruz” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile