Mus'ta 'Biz Büyük Bir Aileyiz' Yürüyüsü Yapildi

Mus'ta 'Biz Büyük Bir Aileyiz' Yürüyüsü Yapildi

Mus Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ temasiyla düzenlenen yürüyüse binlerce kisi katildi.

Aile Haftasi çerçevesinde çesitli programlar düzenleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ temali yürüyüs yapildi. Mus Valiligi önünde baslayan yürüyüste ailenin öneminin ifade edildigi pankartlar açilarak Atatürk Çocuk Parki önüne kadar devam etti.

Türk milletinin en büyük gücünün saglam aile yapisi oldugunu söyleyen Mus Valisi Avni Çakir, “Büyüklerimiz için hep büyük çinarlarimizi diyoruz ya, çinar demek güç demek, saglamlik demek, uzun ömür demek. Iste Türk aile yapisi da, toplumumuzun aile yapisi da ayni bu sekildedir. Hayatimizin degisik evrelerinde, hayat sartlarimizi farkli kulvarlara sokuyoruz. Ailemizin yaninda ergenlik çagina geldikten sonra, büyüdükten sonra artik her seyi biz biliyoruz moduna geçiyoruz ve hayat bizi egitim, evlilik, ticaret gibi farkli sebeplerle farkli alanlara savuruyor. Ailemizden ayrilik süreci basliyor. Daha sonra bakiyoruz yaslanacagimiz o ulu çinarlardan uzak kalmisiz, artik 30-35 gibi yaslarda tekrar kosarak o ulu çinarlarin gölgesine giriyoruz. Bu hepimizin basina gelir. Hayatimizin belli evrelerinde ailemizden uzak olsak da, onlarin destegini, ilgisini, yardim ve gölgesine de her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Yasiniz, konumunuz ne olursa olsun, istersek vali, bakan, asker, polis ne olursak olalim hiç fark etmez, herkes ailesinden hayatin her asamasinda destek görür. Gençlere sesleniyorum, ailenin anlamini çok ciddi kavramamiz gerekiyor. Allah onlari basimizdan eksik etmesin. Ailelerimizin dirligini, birligini güçlü kilsin. Eger mutsuzsan, üzgünsen annenin-babanin yanina kosacaksin. Çünkü onlar seni hiçbir zaman birakmaz. Hayatimizda degisik degisik dostumuz ya da ailemize yakin gördügümüz arkadaslarimiz, dostlarimiz olabilir. Gerçekten onlar da kiymetli, ailemiz kadar degil tabi ama ailenin yeri bambaskadir. Arada kirginliklar, küskünlükler olabilir ama bunlarin hepsi de geçici seylerdir. Bizim gücümüz bunlarin hepsini asacaktir. Aci günde, tatli günde bir araya gelen çok güçlü bir aile yapisi var. Ben buraya atandigimda sasirdim. Vatandasimizin cenaze töreninde binlerce insanin katilimiyla taziye gerçeklesiyor. Dügünde, sünnetinde yine binlerce insanin katilimiyla mutluluklar paylasiliyor. Bu bir güçtür, dayanismadir, saglam bir toplumun göstergeleridir. Allah birligimizi, beraberligimizi bozmasin” ifadelerini kullandi.

Yürüyüse Vali Avni Çakir’in esi Bahar Çakir, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Mehmet Kasim Ermis, Il Genel Sekreteri Seyhmus Yentür, Milli Egitim Müdürü Enver kivanç, kurum amirleri ve çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile