Muş'ta ''dış Ticaret Bilgilendirme Semineri'' Yapıldı

Muş'ta, Ekonomi Bakanlığı ile Muş Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle ''Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri'' düzenlendi.

Seminerde konuşan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, Muş'un kabuğunu kırdığını ve ekonomisinin gelişmeye başladığını söyledi.

Kentte, son zamanlarda hem sanayinin hem de ekonominin gelişmeye başladığını ve bunun sevindirici olduğunu ifade eden Sinecem, şöyle konuştu:

''Kentin ekonomisi, sanayisi ve sanayileşmesinde ilerleme yaşanıyor. İlimizden sürekli göç oluyordu. Artık göç almaya başladık. Bu nedenle kentte üretim yapılması, ürünlerin pazarlanması, ithalat ve ihracatın arttırılması ile istihdamı geliştirmek için bu semineri düzenlemeye karar verdik.

İhracat konusunda bilgimiz olmadığı için fazla açılamıyoruz. Bu nedenle ciddi bir şekilde üretim yapamıyoruz. Oysa ilimizde ciddi bir üretim ve ihracat potansiyeli var. Fakat biz bunu gerçekleştiremiyoruz. Kentte giyim sektörü gelişiyor ve üretilen ürünler ihracata gidiyor. Artık Muş tüketen değil, üreten bir il olacak. İlimizde sanayi alanında güzel adımlar atılıyor.''

Seminere katılan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Kimya Ürünleri ve Özel İhracat Daire Başkanı Bahadır Erkan ise, ihracat yapan firmaların sorunlarını dinleyeceklerini ve çözüm noktasında kendilerine yardımcı olacaklarını bildirdi.

Seminere, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü ve Devlet Planlama Teşkilatı uzmanları ile Muş Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile