Mus'ta Evlat Nöbeti Tutan Ailelerin Sayisi 35'E Yükseldi

Mus'ta Evlat Nöbeti Tutan Ailelerin Sayisi 35'E Yükseldi

Mus’ta çocuklarinin PKK terör örgütü tarafindan kandirilarak daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutarak nöbet tutan ailelerin sayisi 35’e yükseldi.

HDP Mus Il Baskanligi önünde 57’nci haftada eylemlerini sürdüren ailelerin sayisi 35’e çikti. Parti binasi önüne gelen aileler, "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artik yeter, birakin evlatlarimizi" ve "Artik yeter, yakamizdan düsün" yazili dövizler açarak, evlatlarina teslim olmalari çagrisinda bulundu. Nöbete devam eden 34 aileye bir destek de Karaca ailesinden geldi.

“Evladim ‘komsuya çikiyorum’ diye çikti bir daha da geri gelmedi”

2014 yilinda kaçirilan kizi Müserref Karaca için Mus’ta ilk kez eyleme katilan anne Ayten Karaca, kizini HDP ve PKK’dan geri istedigini söyledi.

Kizindan 2014 yilindan bu yana haber alamadigini belirten anne Karaca, “13 yasindaydi. Halen çocuktu. Kizimdan haber alamiyorum. Simdi haber almak istiyorum. Kizim 8. sinifi bitirdi, belki kandirirlar diye korkudan okuldan aldim. Ama evde de kandirip götürdüler. Evde oturuyorduk ‘komsuya çikiyorum’ diye çikti bir daha da geri gelmedi. Ben de komsuda oldugunu saniyordum. Aksam kizim gelmeyince komsuya gidip sordum yoktu” dedi.



“Çocuklarimizi götürüp, öldürüp getiriyorlar”

“O yasta çocuklari ne yapacaklar? Ona bir türlü anlam veremiyorum” diyen anne Karaca, konusmasini söyle tamamladi:

“O yastaki çocuk annesini ister, babasini ister, kardesini ister. Yemek için aglayan bir çocuk. Buna ne denilebilir ki? Çocugumun var olup olmadigini bile bilmiyorum. Annene babana geri dön kizim. Çocuklarimizi götürüp, öldürüp getiriyorlar. Kizimi sag olarak istiyorum” dedi.



“Çocugumu HDP’den istiyorum”

57 haftadir nöbete devam ettiklerini belirten annelerden Gülbahar Teker de, “Bir kisi dagda kalsa dahi buradayiz. Korkmuyorum. Çocugumu HDP’den istiyorum. HDP ‘çocuk bizde degil’ dedi.

Elimde kanit var. Oglum ölü mü, yasiyor mu bilmiyorum. 8 senedir cigerlerim bitti. Bu anne babalar bittiler. Yeter artik. Devlet, HDP’yi kapatsin Allah rizasi için. PKK ve HDP’yi istemiyoruz. 8 yasinda çocuklari daga götürüyorlar. Namus, seref böyle degil. Kizlari niye daga götürüyorsunuz? Çocugumu HDP’den almadan buradan gitmiyorum” ifadelerini kullandi.

“Bir yanimiz hep eksik”

Anne Ayten Koçhan ise eyleme devam edeceklerini belirterek, “Bizi malzeme olarak kullanmasinlar. Devletimiz arkamizda. HDP’den, PKK’dan çocuklarimizi istiyoruz. Askerlerimiz dagdalar. Allah yardimcilari olsun. Insallah evlatlarimizi sag salim getirip bize teslim ederler. Yolunuz yol degil. Bizi görüyor, duyuyorsaniz teslim olun. 8 senedir çocugum yok. Her dakika, her saniye yollarini bekliyoruz. Bir yanimiz hep eksik. Yeter analar agladi” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile