Mus'ta Göl Ve Göletlere 3 Milyon 500 Bin Yavru Sazan Birakildi

Mus'ta Göl Ve Göletlere 3 Milyon 500 Bin Yavru Sazan Birakildi

Mus Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan ‘Iç Sularin Baliklandirilmasi’ projesi çerçevesinde kentteki gölet ve barajlara 3 milyon 500 bin sazan baligi yavrusu birakildi.

Elazig Tarim ve Orman Müdürlügü Su Ürünleri Arastirma Enstitüsünden getirtilen 3 milyon 500 bin adet aynali ve pullu sazan baligi yavrusu, baraj ve göletlere birakildi. Tarim ve Orman Bakanligi Su Ürünleri ve Balikçilik Genel Müdürlügünün her yil uyguladigi proje ile iç sularda baliklandirma yapmaya basladiklarini söyleyen Il Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Gün, il merkezinde Tabanli Göleti, Varto’da Hamurpet Gölü, Bulanik’ta Haçli Göleti ile Alparslan 1 ve Alparslan 2 barajlarina sazan yavrularini biraktiklarini belirterek, “Tarim ve Orman Bakanligi Su Ürünleri ve Balikçilik Genel Müdürlügünün her yil uyguladigi proje ile iç sularda baliklandirma projesi çerçevesinde ilimizde bulunan göl ve barajlarimizi baliklandirma projemiz kabul edildi. Bizde bu gün iç sularimiza 3 milyon 500 bin adet aynali ve pullu sazan baligi yavrusu biraktik” dedi.

Mevcut popülasyonun artirilmasi amaci ile projenin gerçeklestigini ifade eden Müdür Gün, “Baliklandirma yapilan göletlerimiz ve barajlarimizda mevcut popülasyonun arttirilmasi ve özellikle de gelecek yil ticari avlanmaya uygun olacak ve bunlarin degerinin arttirmasi için de bu baliklandirma çalismasi yapilmaktadir. Planlarimizin içerisinde ticari avlanma seviyesine geldikleri zaman özellikle de Hamurpet ve Alparslan-1 Barajimizi kiralama yöntemiyle üreticilerimiz faydalandirilacaktir. Bu projemiz, göletlerimizde ve barajlarimizda üreticilerimizin, balikçilarimizin faydalanmasi, ilimizin ekonomisine katki saglamasi için gelistirildi. Özellikle üreticilerimizin özellikle avlanma sezonunda gerekli hassasiyeti göstermesi, bunun yaninda da yasak dönemlerde bunlarin avlanmamasi önem arz etmektedir. Çünkü su anda popülasyonu arttirmak için biraktigimiz yavru sazanlar belli seviyeye geleceklerdir. Gelecek yil anaç olabilecek ve popülasyona etki olacaktir. Balik zaten kendisi berekettir ve bu bereketin ilimize hayir getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile