Muş'ta Hayvan Hırsızlığı

Muş'te bir vatandaşa ait 8 Montofon ırkı büyükbaş hayvan, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Edinilen bilgiye göre merkeze bağlı Suluca köyünde Kemal Akpolat'a ait ahıra giren kişi ya da kişiler, 10 Montofon ırkı büyükbaş hayvanı alıp yaklaşık 4 kilometre ileride bekletilen araca götürdü. Burada araca sığdırılan 8 büyükbaş hayvan çalınırken, 2 büyükbaş hayvan ise olay yerinde bırakıldı. Kemal Akpolat, sabah uyandığında evine çok yakın olan ahırın kapısının açık olduğunu gördü. İçeri girdiğinde hayvanların yerinde olmadığını fark eden Kemal Akpolat, yaptıkları araştırmada 2 tanesini anayola yakın
bir yerde bulduklarını, diğerlerini ise bulamadıklarını kaydetti. Hemen güvenlik güçlerine haber verdiklerini dile getiren Akpolat, "Benim 22 nüfusum var ve geçimimizi bu hayvanlarla sağlıyorduk. Ahırıma giren kişiler bütün hayvanlarımı aldı ve içlerinde en zayıf olan iki tanesini de araca sığmadığı için olay yerinde bıraktı. Güvenlik güçlerine haber verdik ama hala bir sonuç alınamadı" dedi.
Hayvanların araca yüklendiği bölgeye 400 metre mesafede iki ayrı noktada köy korucularının nöbet tuttuğunu dile getiren Fırat Akpolat ise; "10 tane hayvanımız ahırdan çıkartılarak köyün 4 kilometre aşağısına götürülmüş. Hırsızlık olayıyla ilgili güvenlik güçlerine başvurduk ama bizi tatmin edecek bir şey yok. Özellikle son yıllarda bu bölgedeki diğer köylerde de hayvan hırsızlığı artmış durumda. Güvenlik güçlerine müracaat ettiğimizde olayların aydınlatılacağı söylenmesine rağmen hiçbir gelişme olmadı.
Ayrıca hayvanların yüklendiği yerin 400 metre uzaklığında jandarma karakoluna bağlı köy korucuları nöbet tutuyor. Onlara sorduğumuzda görmediklerini söylüyorlar. Hayvanlarımız Montofon ırkıydı ve her biri 7 bin TL civarındaydı. Tahmini zararımız 55 bin TL'dir" diye konuştu.
Öte yandan yaklaşık 2 ay önce merkeze bağlı Toprakkale köyünde Tacettin Özmen'e ait 50 küçükbaş hayvan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalınmıştı. Yapılan tüm aramalara rağmen hayvanların halen bulunamadığı belirten Toprakkale Köy Muhtarı Muhlis Özmen, bölgede sürekli olarak harsızlık olayların yaşandığını belirtti.
Hırsızlık olayıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile