Muş’ta İmar Planı Askıya Çıktı

Muş Belediyesi tarafından revizesi yapılan imar planı askıya çıktı.

Askıya çıktığı 2 günde 200 vatandaşın incelediği imar planı için 5 kişinin dilekçe verdiği belirtildi. Geçtiğimiz hafta olağanüstü toplanan belediye meclisinin onayladığı 1/1000 ölçekli ilave Revizyon Uygulama İmar Planı ile 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Plan Açıklama Raporu Muş Valiliği tarafından askıya çıktı. Belediye Meclisi toplantı salonunda askıya çıkan imar planını incelemeye gelen vatandaşlara Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevli şehir ve bölge plancısı Burçak Üzel tarafından bilgilendirme yapılıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, askı sürecinin 30 gün olduğunu belirtti.

25 Mart 2013 günü askıya çıktıklarını ifade eden Başkan Dede, 25 Nisan 2013 günü askıdan alacaklarını ve 15 günlük değerlendirme sürecinin başlayacağını belirtti.

Askıya çıkılan ilk 2 günde yaklaşık 200 vatandaşın imar planını incelediğini vurgulayan Dede, bu vatandaşlardan sadece 5 tanesinin dilekçe verdiğini söyledi.

İmar planının önemine de değinen Dede, bir memleketin imarını yapmanın çok hayırlı ve uğurlu olduğunu belirtti.

İmar planının kanuni olarak 30 günlük askı ve 15 günlük değerlendirme süresinin olduğunu hatırlatan Dede, plandaki her türlü sorun karşısında vatandaşların muhatabının Ankara değil Muş Belediyesi olacağını sözlerine ekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile